مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان درگفت و گو با خبرگزاری ایرنا:

پروانه‌های بهره برداری چاه‌های کشاورزی در زنجان اصلاح می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان از اصلاح پروانه‌های بهره برداری چاه‌های مجاز کشاورزی برای مقابله با وضعیت بحرانی آب در استان خبر داد و گفت: این اقدام بر اساس مصوبات شورای عالی آب، برنامه ابلاغی وزرات نیرو و شورای حفاظت از منابع آب استان در ابهر به اتمام رسیده و در دشت زنجان نیز بیش از ۷۰ درصد عملیاتی شده است.

اکبر باقری روز دوشنبه 29 بهمن ماه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از هفت دشت استان، پنج دشت در وضعیت بحران آبی قرار دارد که مجموع مساحت آنها ۶۵ درصد کل دشت های استان را شامل می شود.

وی ادامه داد: به غیر از دشت‌های طارم و ماهنشان، دشت‌های زنجانرود، سجاس‌رود، ابهر، قیدار و زرین آباد جزو دشت های با وضعیت بحرانی استان است، در برخی دشت ها مثل ابهر سالانه تا ۲ متر افت منابع زیر زمینی را داریم.

وی به اجرای طرح های احیا و تعادل بخشی آب زیرزمینی شامل انسداد چاه های غیرمجاز، نصب کنتور، استقرار گروه گشت و بازرسی، اصلاح و تعدیل پروانه چاههای کشاورزی، اجرا و بهره برداری از طرح‌های تغذیه مصنوعی و کنترل سیلاب و تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه در این دشتها اشاره کرد و گفت: علاوه بر موارد یاد شده اقداماتی همچون کنترل و نظارت بر کف شکنی ها، نظارت بر جابه جایی چاه‌ها تمدید پروانه، برخورد با متخلفین از طریق دریافت خسارت وارده به آبخوان، لغو پروانه متخلفین و سایر مراتب لازم نیز به طور مستمر انجام می گیرد.

باقری اظهار کرد: در دشت ابهر، علاوه بر موارد مذکور اصلاح پروانه های بهره برداری چاه‌های آب مجاز کشاورزی بر حسب میزان اراضی شیوه های آبیاری و سند ملی آب و تعدیل آن بر حسب مصوبات پانزدهمین جلسه شورای عالی آب، برنامه ابلاغی وزرات نیرو و شورای حفاظت از منابع آب استان به اتمام رسیده و در دشت زنجان نیز بیش از ۷۰ درصد دارای پیشرفت است.

وی ادامه داد: همچنین در سطح استان به ویژه در دشت زنجان، جایگزینی تأمین آب صنایع و شهرکهای صنعتی از محل پساب و در سایر دشتها نیز به تناسب پساب حاصل از تصفیه فاضلاب جایگزینی تأمین آب صنایع با پساب تصفیه شده در دست اقدام است.

باقری در پایان یاد آور شد: در حال حاضر بیش از ۱۶ هزار حلقه چاه مجاز کشاورزی در سطح استان زنجان وجود دارد که رصد و پایش آنها بصورت شبانه روزی و با دقت بالا صورت می گیرد.

کد خبر: 3887
  تاریخ خبر : 1 اسفند 1403
 30
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 312
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 14,114
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 11,760,534
  • آخرین به روزرسانی : 4 اسفند 1403 09:03:45
  • شناسه IP شما : 3.144.26.99

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • فاکس : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000