مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، اکبر باقری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و تقارن آن با اعیاد شعبانیه اظهار کرد: موافق استقرار صنایع پُرآبطلب در استان نیستیم و در این زمینه با استاندار ، نمایندگان مجلس و حوزه صنعت صحبت شده است.
وی با تأکید بر اینکه بارگذاری صنایع پرآب بر به هیچ عنوان در شرق زنجان و دشتهای ممنوعه مستقر نمیشوند، عنوان کرد: اگر نیاز به شکلگیری این صنایع در استان زنجان باشد، در غرب زنجان اتفاق میافتد ولی در سالهای اخیر تأمین آب برای چنین صنایعی صورت نگرفته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان تعداد چاههای مجاز در استان را ۱۶ هزار و ۲۴۲ حلقه برشمرد و گفت: هم چاه عمیق و نیمه عمیق داریم و میزان برداشت این چاهها ۸۷۵ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به اینکه در استان چاه غیرمجاز زیر هزار حلقه است و نسبت به انسداد آنها اقدامات لازم را انجام میدهیم، یادآور شد: سال گذشته ۷۱۹ حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کردیم که حدود ۱۸.۵ میلیون مترمکعب صرفهجویی در ذخایر آب زیرزمینی استان شد و این چاهها اغلب عمیق و دارای برداشت زیاد بودند.
باقری چاه غیرمجاز را تهدیدی برای سفرههای آب زیرزمینی دانست و افزود: برای احیا و تعادلبخشی روی انسداد چاههای غیرمجاز مُصر هستیم و امسال هم با توجه به وضعیت چاهها نزدیک ۴۰۰ حلقه مسدود شده و ۶ میلیون صرفهجویی اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت بارشها در کل کشور وضعیت مخازن سدها نگرانکننده است، خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر اقلیم، بارشها کم شده و مدیریت مصرف یک تدبیر اساسی نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با اشاره به اینکه سد تهم ۱۲ میلیون مترمکعب و سد کینهورس ۲.۵ میلیون مترمکعب آب دارد، تصریح کرد: در مرحله اول از مصرفکنندگان تقاضا داریم در مدیریت مصرف حساس باشند.
وی با بیان اینکه رسالت اصلی ما تأمین آب و صیانت و حفاظت از منابع آب است، عنوان کرد: تلاش داریم طرحهای در حال احداث را در سریعترین زمان به بهرهبرداری برسانیم و اگر سد مشمپا در مدار بهرهبرداری قرار گیرد کمبود آب زنجان کاهش مییابد.
باقری ادامه داد: ماهنشان و ایجرود با تکمیل سدهای مراش و بلوبین مشکلی برای تأمین آب در آینده نخواهد داشت و در شهرستان طارم سد میرزاخانلو2 به اتمام رسیده و احداث شبکه در دستور کار قرار دارد.
وی حیات انسان و موجودات را وابسته به آب دانست و گفت: ۹۰ درصد آب در حوزه کشاورزی، ۴ درصد در حوزه صنعت و ۶ درصد در بخش شرب استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان خاطرنشان کرد: اقدامات برای باروری ابرها با توجه به سیاست وزارت نیرو انجام میشود.