در راستای تشریح وضعیت منابع آب استان ؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان در ابتدا، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در خصوص بارندگی های استان آماری مبسوطی ارائه داد و گفت: مجموع بارندگی ها تا 16 آذرماه سال آبی 1403-1404 حدود 65 میلی متر است که این میزان بارش سال قبل حدود 24 میلی متر بوده که میزان تغییرات نسبت به متوسط دوره آماری حدود 6 درصد منفی و نسبت به دراز مدت حدود 167 درصد مثبت را نشان میدهد.
باقری با اشاره به اینکه در استان 4 سد تهم، تالوار، کینه ورس و گلابر در حال بهره برداری است، افزود: سد تهم تامین کننده آب شرب شهر زنجان است که حجم کل مخزن آن حدود 84 میلیون مترمکعب است و هم اکنون میزان آب پشت این سد حدود 16 میلیون مترمکعب می باشد.
وی ادامه داد: سدگلابر نیز با حجم مخزن 116 میلیون مترمکعبی در شهرستان ایجرود تامین کننده آب صنعت و کشاورزی این شهرستان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان خاطرنشان کرد: باتوجه به وضعیت بارش ها، سدهای استان به نسبت سال های قبل آورد کمی داشتند و سد کینه ورس نیز از این قاعده مستثنی نبوده بطوریکه مخزن 16 میلیون مترمکعبی سد کینه ورس هم اکنون حدود 2 ونیم میلیون مترمکعب آب دارد.
باقری عنوان داشت: سد تالوار نیز در مرز بین سه استان زنجان، کردستان و همدان احداث شده که حجم مخزن این سد 500 میلیون مترمکعب است که هم اکنون در مخزن سد تالوار حدود 91 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.
وی در ادامه میانگین سدسازی در زنجان را نسبت به دیگر استانهای همجوار بسیار پایین دانست و خاطرنشان کرد: در آینده استان به شدت نیازمند تکمیل طرحهای نیمه تمام آبی خواهد بود و سد مشمپا نیز از سد های مهم و استراتژیک استان است که حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بایستی در اسرع وقت تکمیل شود و اهمیت این موضوع را هم دولت قبل و هم دولت کنونی درک نموده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در ادامه به پیگیری استاندار سابق و کنونی استان و نمایندگان مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در جهت اتمام این پروژه اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد: با پیگیریهای صورت گرفته و معرفی سرمایه گذار، در آینده نزدیک شاهد ادامه روند احداث و تکمیل این سد مهم باشیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سد در حال احداث در استان داریم، یادآور شد: سد مراش با 67 درصد پیشرفت فیزیکی در شهر دندی احداث میشود که ۴۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن آن بوده و با تکمیل و بهره برداری از این سد شهرهای ماهنشان و دندی و 122 روستای مسیر از آب شرب بهره مند خواهند شد.
باقری با اشاره به اینکه احداث سد بلوبین نیز 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بیان کرد: اگر این پروژه تکمیل شود دو شهر حلب و زرینآباد میتوانند برای آب شرب از آن استفاده کنند و ۹۲ روستای این دو شهر نیز تحت پوشش شبکه قرار میگیرند.
وی به انتقال آب از سد تالوار به خدابنده نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: طول مسیر انتقال از سد تالوار به شهرستان خدابنده حدود ۱۶۱ کیلومتر است و هدف از اجرای آن تامین آب شرب شهرهای گرماب، زرین رود، کرسف، سهرورد، ۵۰ درصد نیاز شهر قیدار و ۱۳۴ روستای مسیر است.
وی ضمن تاکید بر وضعیت نگران کننده سفره های آب زیرزمینی استان، اظهارداشت: بیش از 16 هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در استان فعال است با تخلیه سالانه حدود 875 میلیون مترمکعب آب در سال که می توان به وابستگی مصارف استان به سفره های آب زیرزمینی پی برد و اهمیت سدسازی در استان با این شرایط نمایان می شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و با اشاره به اهمیت منابع آبی در استان اظهارداشت: با همفکری و هم افزایی و پیگریهای مداوم می توان بسیاری از مشکلات را از میان برداشت و این موضوع مستلزم آن است که همه به این هدف مشترک برسیم که ما می توانیم و همه مسئولیم تا با مدیریت و کار جهادی در همه بخش ها خدمات ارزنده ای را به آحاد مردم ارائه دهیم.
وی در ادامه بر کار فرهنگی و تشکیل اطاق فکر فرهنگی در راستای ترویج و مدیریت فرهنگ صحیح مصرف در بخش انرژی بخصوص آب در استان تاکید کرد و عنوان داشت: در هر زمان و موقعیتی بنده آماده هستم به عنوان خادم مردم در این کارگروه حضور داشته باشم و با هم فکری و هم افزایی یکدیگر مشکلات کمبود آب را مدیریت و مرتفع نماییم.