در دیدار فرماندار و نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان:

کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی همراه با توجیه مصرف کنندگان از اهمیت بالایی برخورداراست

جواد تاراسی، فرماندار شهرستان خدابنده بهمراه احمد بیگدلی نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی با حضور در شرکت آب منطقه ای زنجان با اکبر باقری رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت دیدار و در خصوص مسائل دوجانبه گفتگو و رایزنی کردند.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان؛ در این نشست، ابتدا مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان ضمن خوش آمدگویی به میهمانان و تبریک و تهنیت هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گلگون کفن جنگ تحمیلی، گزارشی از وضعیت منابع آبی استان و شهرستان خدابنده ارائه نمود و گفت: بارندگی‌های اخیر استان از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا به امروز حدود ۲۹۱ میلی‌متر است که در مقاسه با مدت مشابه سال قبل که این میزان ۳۰۰ میلی‌متر بوده حدود ۳ درصد کاهش را نشان میدهد که این میزان نسبت به متوسط دوره آماری تقریبا ۶ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به وضعیت سد تالوار و چشم‌انتظاری مردم شهرستان خدابنده و استان زنجان برای تکمیل آن گفت:  تقریبا ۱۰ میلیون مترمکعب برای تامین آب مورد نیاز استان زنجان از محل این سد اختصاص یافته است که برای تامین نیاز آب شرب ۵ شهر شهرستان خدابنده و حدود ۱۳۴ روستا با خط انتقال به طول ۱۶۱ کیلومتر در نظر گرفته شده است.

باقری حجم مخزن سد تالوار را ۵۰۰ میلیون مترمکعب اعلام کرده و اضافه کرد: در حال حاضر در مخزن این سد فقط ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان یادآورشد: سدتالوار برای تامین نیاز آب شرب و کشاورزی استان‌های زنجان، همدان و کردستان احداث شده است که میزان حجم آب موجود ۲۰ درصد کل ظرفیت آن است و میزان ورودی سد تالوار درحال حاضر ۱۹ میلیون مترمکعب و در سال گذشته همین موقع ۴۴ میلیون مترمکعب بوده است.

وی به اهمیت کنترل مصرف آب کشاورزی در این شهرستان اشاره کرد و افزود: شهرستان خدابنده با توجه به موقعیت کشاورزی که دارد کشاروزان منطقه می توانند با رعایت الگوی مصرف و کشاورزی علمی و فنی،  هم راندمان بالایی داشته باشند و هم می توان شاهد جلوگیری از هدر رفت منابع آبی در شهرستان خدابنده خواهیم بود.

نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی در این دیدار ضمن قدردانی از مدیرعامل و همکاران وی در خصوص اقدامات خوبی که در این شهرستان در راستای تامین، کنترل و مدیریت مصرف بهینه آب در همه بخش ها انجام داده اند و همچنین مهم و حیاتی تلقی نمودن منابع آبی شهرستان خدابنده برای آینده این شهرستان، گفت: با توجه به بحران آب در این شهرستان، کشاورزان و بهره برداران منطقه باید به دور از هر گونه ساده انگاری، رویکردی منصفانه ، علمی و فنی در خصوص مصرف بهینه آب داشته باشند.

وی اظهار داشت: اگر مردم این شهرستان به ویژه مناطقی که با چالش کم آبی دست و پنجه نرم می کنند، بحران آب را جدی بگیرند و مصرف آب را مدیریت کنند بدون شک آینده ای روشن برای منطقه خواهیم داشت .

جواد تاراسی فرماندار خدابنده نیز در این نشست با مهم ارزیابی نمودن مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و لزوم جلوگیری از اضافه برداشت ها در این شهرستان گفت: در این شهرستان اقبال عمومی بر برخورد قاطع با افراد سودجویی است که با استفاده بی رویه از ذخایر آب زیرزمینی این منطقه، آینده نسلهای بعد را با مشکل مواجه می کنند.

تاراسی تاکید کرد: تغییر الگوی کشت راهکار اساسی برای اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است و الگوی کشت به معنی سهم زیرکشت و نوع محصولات مختلف زراعی در یک منطقه می باشد و تصمیم به این که کدام محصول با استفاده از چه عوامل تولیدی، با چه روشی و به چه مقدار تولید گردد از برنامه های مهم آن می باشد.

شایان ذکر است؛ در پایان این نشست بر تعامل ، همگرایی و هم افزایی هرچه بیشتر در راستای تامین آب مورد نیار شهرستان و همچنین حل بحران آب در این منطقه تاکید و بر لزوم برگزاری جلسات و نشست های متعدد با کشاورزان و بهره برداران منابع آبی در خصوص توجیه و تشریح آنان بر لزوم رعایت الگوی مصرف و کشت محصولات کم آب طلب مطالبی بیان شد.  

کد خبر: 3778
  تاریخ خبر : 7 مهر 1403
  آخرین به‌روزرسانی : 7 مهر 1403
 145
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 224
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 10,368
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 9,491,295
  • آخرین به روزرسانی : 1 دی 1403 15:35:49
  • شناسه IP شما : 18.116.13.192

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • فاکس : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000