نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری در دیدار با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،در ابتدای این دیدار مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان ضمن خیرمقدم و خوش آمدگویی به میهمانان، گزارشی از وضعیت منابع آبی استان (سطحی و زیرزمینی) ارائه نمود و گفت: با بررسی آمارها مشاهده میشود ورودی سدهای استان بهطور میانگین ۵۰ درصد کاهش داشته است و نسبت به بارشهای سال آبی گذشته عقب هستیم که این موضوع اهمیت اتمام طرحهای نیمه تمام سدسازی در استان ار دو چندان می کند.
باقری به وضعیت مخازن سدهای استان اشاره کرد و یادآورشد: حجم سد تهم زنجان ۸۴ میلیون مترمکعب است که امسال ۸.۵ میلیون مترمکعب ورودی آب گزارش شده است که این رقم در سال گذشته ۱۵.۵ میلیون مترمکعب بود؛ به این نکته نیز باید اشاره کرد که در حال حاضر فقط ۱۸ میلیون مترمکعب آب در این سد موجود است و ۲۱ درصد حجم سد پر است.
وی ادامه داد: حجم سد گلابر نیز ۱۱۶ میلیون مترمکعب است که امسال ۴.۵ میلیون مترمکعب آب وارد مخزن شد و در حال حاضر ۴۷ میلیون مترمکعب آب در این سد موجود است که ۴۱ درصد حجم سد را شامل میشود. وضعیت سد کینهورس ابهر نیز بنا به اعلام کارشناسان در شرایطی قرار دارد که فقط ۲۱ درصد حجم پر است و امسال ورودی این سد حدود 5 میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان به آخرین وضعیت سد تالوار نیز اشاره کرد و یادآور شد: حجم این سد ۵۰۰ میلیون مترمکعب است که امسال فقط ۱۹ میلیون مترمکعب آب وارد این سد شده و در حالیکه با داشتن ۱۰۵ میلیون مترکعب آب در این سد فقط ۲۱ درصد حجم سد پر شده است.
باقری گفت: سد مشمپا با پیشرفت 40 درصدی، یکی از سدهای بزرگ استان است که در صورت تکمیل و بهرهبرداری از آن بهعنوان یکی از منابع تأمین آب پایدار و قابل اطمینان، بخش قابل توجهی از کمبود آب شرب و صنعت شهر زنجان مرتفع شده و در صورت بارشهای متوالی و ترسالی برای کشاورزی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با تاکید بر اهمیت احداث سد بلوبین برای شهرستان ایجرود، گفت: هدف از احداث سد بلوبین در این شهرستان تأمین آب شرب و صنعت در شهرهای زرینآباد، حلب، سعیدآباد و ۹۲ روستا در منطقه بوده و این سد نیز به مرحله آبگیری رسیده است.
باقری افزود: با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی و نیاز منطقه به آب پایدار، سد مراش در شهرستان ماهنشان برای تأمین آب آشامیدنی شهرهای ماهنشان، دندی و ۱۲۲ روستای مسیر و همچنین صنایع مستقر در این منطقه در حال احداث است.
وی به مطالعه سدهای کلوچ و جمالآباد باکلور در شهرستان طارم اشاره کرد و اظهارداشت: در چند سال گذشته به غیر از سال ۹۸ که با ترسالی مواجه شدیم با هماهنگی شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی از سد آیدوغموش برای باغات شهرستان طارم در ۲ فاز حدود ۱۵ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شد که با احداث دو سد کوچ و جمال آباد باکلور در این شهرستان در زمان پیک مصرف آب کشاورزی که تابستان است، میتوان باغات زیتون را تأمین آب کرد و این میطلبد تا کشاورزان و بهرهبرداران از کشت محصولات پر آب طلب خودداری نمایند.
باقری یادآور شد: با احداث دو سد کلوچ و جمال آباد باکلور در شهرستان طارم تأمین آب پایدار باغات این شهرستان دور از انتظار نیست، چرا که نیاز آبی این منطقه در پیک مصرف حدود ۳۰ میلیون متر مکعب است که با احداث این دو طرح، موضوع مرتفع خواهد شد.
وی به آغاز عملیات اجرایی پروژه تأمین آب شرب پنج شهر و ۱۳۴ روستای منطقه خدابنده از سد تالوار در مهرماه سال گذشته اشاره کرد و افزود: طول مسیر انتقال ۱۶۱ کیلومتر است و هدف از اجرای آن تأمین آب شرب شهرهای گرماب، زرینرود، کرسف، سهرورد، ۵۰ درصد نیاز شهر قیدار و ۱۳۴ روستای مسیر است.
وی با تاکید بر اینکه با تدابیر اندیشیده شده مشکلی در تامین آب استان نداریم، افزود: البته این موضوع نباید به این معنی باشد که وضعیت خوب است بلکه برای داشتن منابع آب با توجه به کاهش بارندگی باید در مصرف و الگوی آن تجدیدنظر کرده و با برنامهریزی و همکاری بینبخشی شرایط را به سمت بهبود وضعیت سوق دهیم در غیر این صورت در درازمدت مشکلات کمآبی گریبان همه را خواهد گرفت.
در ادامه، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری ضمن قدردانی از خدمات ارزشمند و جهادی مدیرعامل و همکاران ایشان در شرکت آب منطقه ای زنجان که منجر به گذر از بحران آب در فصل گرم سال شده است، عنوان داشت: بنده نیز در راستای پایداری و حفاظت از منابع آبی استان و همچنین تکمیل طرحهای نیمه تمام سدسازی در مناطق گوناگون استان در کنار شرکت آب منطقه ای زنجان خواهم بود و از هیچ سعی و تلاشی دریغ نخواهم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر جعفری، ابراز امیدواری کرد که کشاورزان و بهره برداران با دقت و حساسیت بیشتری منابع آبی را استفاده نموده و از کشت های آبی غیرمجاز و انتقال آب به اراضی غیرآبخور و دیم خودداری کنند.
وی ادامه داد: به ناچار، برای حفاظت از سرمایههای حیاتی آب و خاک، برنامههای بخش کشاورزی استان زنجان بایستی در این دوره به سمت ارتقای بهرهوری بدون استفاده از منابع آبی جدید یا افزایش عرصههای کشت حرکت کند و این روند بایستی با قدرت پیش برود تا راندمان کشاورزی بالا برود.
دکتر جعفری با اشاره به اینکه کشور ما به لحاظ بهره برداری از منابع انرژی از جمله آب در وضعیت نامطلوبی قرار دارد اظهار داشت: باید در راستای فرهنگ سازی عمومی برای اصلاح الگوی مصرف گامهای جدیتر و موثرتری از سوی مسئولین امر برداشته شده و از ظرفیت بالای رسانه ملی و استانی در این راستا بهره گیری مناسبی صورت گیرد واین موضوع به شدت در کمسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری دنبال می شود.
شایان ذکر است، پس از اتمام این دیدار صمیمی، حجت الاسلام و المسلمین جعفری در ضمن بازدید از نمازخانه در حال تجهیز شرکت آب منطقه ای زنجان، در نماز جماعت ظهر و عصر شرکت نمود.