در راستای تشریح دستاوردهای شرکت آب منطقه ای زنجان در دهه فجر انقلاب اسلامی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، اکبر باقری با یادآوری این موضوع که قبل از انقلاب در استان سدی احداث نشده بود، گفت: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران 4 سد تهم،گلابر، کینه ورس و تالوار احداث و به مرحله بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد:در حال حاضر سد بلوبین در شهرستان ایجرود در حال احداث است و این سد به ارتفاع ۷۳ متر از پی و ۴۷ متر از بستر رودخانه است. طول سد بلوبین ۲۹۵ متر و عرض آن ۱۲ متر است.حجم کل مخزن سد بلوبین حدود ۳۰ میلیون متر مکعب و آب تنظیمی آن حدود ۱۷ و نیم میلیون متر مکعب است.
باقری به اهداف اجرای سد بلوبین اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از اجرای این سد کنترل سیلاب منطقه، تامین آب شرب شهرهای حلب و زرین آباد و ۹۲ روستای منطقه می باشد.
وی اضافه کرد: در این سد سه و نیم میلیون متر مکعب آب شرب و ۶ میلیون متر مکعب آب زیست محیطی و ۶ میلیون متر مکعب آب صعنت است که جمعا آب تنظیمی ۱۷ و نیم میلیون متر مکعب میشود و مقرر بود در زمان سفر ریاست محترم جمهور به زنجان آبگیری آن انجام شود که بدلیل کوتاه شدن زمان سفر به برنامه های آتی موکول شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان پیشرفت سد مراش در شهرستان ماهنشان را حدود 69 درصد دانست و تصریح کرد: این سد نیز با حجم 40 میلیون مترمکعب شهرهای دندی و ماهنشان و 122 روستای اطراف را پوشش می دهد و در شهریور ماه سال آتی به مرحله آبگیری خواهد رسید.
باقری سد ایالو در شهرستان ماهنشان را نیز آماده بهره برداری دانست و افزود: سد ایالو در سمت شرق روستایی به همین نام با ظرفیت ۲ میلیون مترمکعب، برای جبران کسری آب شرب ماهنشان پیش بینی شده است و در حال حاضر عملیات اجرایی بدنه سد ایالو در ماهنشان به پایان رسیده و برای افتتاح و بهره برداری آماده شده است.
باقری آغاز عملیات اجرایی سد مشمپا را که از طرحهای در دست اجرای شرکت آب منطقهای زنجان است مهم دانست و گفت: این سد 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با اتمام مرحله ارزیابی زیست محیطی آن که با برگزاری دو پنل تخصصی و همچنین جلسات متعدد در تهران با سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور کارشناسان و مقاماتی از وزارت نیرو نیز همراه بود، تا هفته های آینده عملیات اجرایی این سد مهم از سر گرفته میشود و تا ۲ سال آتی به مرحله آبگیری خواهد رسید که با بهره برداری از آن دغدغه کمبود آب شرب در استان رفع میشود.
در ادامه، سعیدصنعتی معاون برنامه ریزی و سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای زنجان با بیان اینکه در استان زنجان مشاوران و پیمانکاران بومی بوده و در صنعت سدسازی به خودکفایی رسیده ایم گفت: اغلب سدهای ساخته شده در استان خاکی بوده و در حال حاضر به مرحله ای رسیدیم که تمام مراحل ساخت طرحهای منابع آبی در داخل استان صورت می گیرد.
بهنام نجفی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان نیز در این مصاحبه ضمن تاکید بر ضرورت احداث سد با رعایت اصول زیست محیطی و فنی اظهارکرد: با توجه به شرایط کنونی که حاصل مصرف بی رویه منابع آب زیرزمینی توسط کشاورزان و بهره برداران و کاهش نزولات جوی است، احداث سد با رعایت اصول فنی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در استان زنجان موجب تامین آب پایدار جهت شرب، صنعت و کشاورزی خواهد شد.