در سفر یکروزه به زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، این بازدید که بهمراه اکبر باقری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، علی محمد نادرخانی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان و سعید صنعتی معاون برنامه ریزی و سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای زنجان و رسول قره خانی مدیر طرح میرزاخانلو ۲ صورت گرفت، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با ارائه توضیحات مبسوطی در خصوص دلایل توقف احداث این سد و با اشاره به اینکه منطقه طارم استان زنجان از مناطق بسیار استراتژیک در حوزه کشاورزی است، گفت: محصولات کشاورزی طارم در کشور بینظیر هستند و حتی بسیاری از این محصولات صادر میشود و برای تامین آب این مزارع سالهای گذشته به خاطر کمبود بارندگی، معمولاً از اواخر خرداد تا شهریورماه، مزارع و باغات زیتون طارم توسط آب سد آیدوغموش آبیاری می شود.
باقری با اشاره به اینکه تأمین آب از سد آیدوغموش آذربایجان شرقی یک راهکار کوتاه مدت برای تامین آب موقت مزارع این شهرستان است و باید یک چاره اساسی برای طارم کرد، خاطرنشان کرد: با احداث این سد تنظیمی مشکل اساسی این منطقه از لحاظ تامین آب پایدار مرتفع خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان با بیان اینکه در مخزن سد تهم زنجان حدود 16 میلیون متر مکعب آب وجود دارد اظهارداشت: یکی برنامههای این شرکت برای تامین آب شرب مصرفی زنجان شرب تکمیل سد مشمپا است که با صدور مجوزهای لازم از سوی سازمان محیط زیست این امر به سرعت محقق خواهد شد.
وی به سدهای در حال ساخت اشاره کرد و گفت: تکمیل سدهای در حال ساخت از جمله«مشمپا»، «بلوبین» و «مراش»، تکمیل اجرایی کردن خطوط آبرسانی تأمین آب از سدهای«مراش، بلوبین، تالوار و میزاخانلو۲» و همچنین مطالعه و شناسایی ظرفیتهای جدید تامین آب از منابع آب سطحی جدید و پیگیری اجرای کردن این موارد است.
وی از معاون وزیر نیرو در امورآب وآبفا خواست تا نگاه ویژه ای به اتمام طرحهای نیمه تمام منابع آب استان زنجان داشته باشند.
در ادامه، سعید صنعتی معاون برنامه ریزی و سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای زنجان، اظهارداشت: برای احداث سد پاوه رود اهدافی تعریف شده است و اهالی منطقه نیز از شرکت آب منطقه ای زنجان انتظار دارند پس از حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی، طرح نیمه تمام رها نشود.
معاون امورآب و آبفای وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز در این بازدید با اشاره به لزوم صرفه جویی حداکثری در منابع آبی موجود با توجه به بارشهای اخیر، عنوان داشت: سعی داریم با نگاه کارشناسی و فنی این موضوع را به سرانجام برسانیم تا با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان به هدف مورد نظر برسیم.
محمد جوانبخت مطالبه مردم را در حوزه تامین آب پایدار برای منطقه به حق دانست و افزود: وزارت نیرو اجرای طرح اساسی در پایداری آب شرب را به عنوان یک اولویت اصلی مد نظر قرار داده و سعی ما بر این است تا با تأمین اعتبار مورد نیاز به سرعت این طرحها را اجرایی و عملیاتی کنیم.