مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در برنامه زنده رادیو تلویزیونی دانشیق صدا و سیمای مرکززنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، اکبر باقری در این برنامه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان گفت: با توجه به بارشهای اخیر، وضعیت منابع آبی استان مطلوب نیست و انتظار میرود بازنگری و دقت لازم در مصرف این مایه حیات از سوی همه بهره برداران صورت گیرد
وی تاکید کرد برای گذر از بحران آب ،رعایت الگوهای مصرف بهینه آن در بخشهای شرب ،صنعت و کشاورزی ،ضروری و اجتناب ناپذیر است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه در حالحاضر ۹۰ درصد آب شرب در شهرها و روستاها از محل منابع آبهای زیرزمینی تامین میشود، گفت: همچنین ۱۰۰ درصد کشاورزان و ۹۰ درصد صنعتکاران از آبهای زیرزمینی استفاده میکنند از این رو باید از استفاده از آبهای زیرزمینی فاصله بگیریم و به طرف استفاده از آبهای سطحی برویم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای زنجان در گفتوگو با مجری برنامه دانشیق سیمای مرکز زنجان، افزود: استان زنجان دارای ۷ دشت (زنجان، ابهر، گلتپه زرینآباد، قیدار و سجاس) است که به جز دشتهای ماهنشان و طارم همگی جز دشتهای ممنوعه بوده و وضعیت بحرانی دارند.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان زنجان به تغذیه مصنوعی دشتهای استان اشاره کرد و گفت : تلاش ما این است که آبهای حاصل از بارش باران و برف به سمت حوضچههای تغذیه مصنوعی هدایت شده تا به نوعی سفرههای زیرزمینی تغذیه و تقویت شوند.
وی ادامه داد: احداث سد در استان از اهداف شرکت آب و منطقهای است تا بتوانیم سیلابها را جمع آوری کرده تا جذب آبهای زیرزمینی شوند.
وی با بیان اینکه یک چاه غیر مجاز هم تهدید جدی برای آبهای زیرزمینی است، ادامه داد: در ۶ ماهه نخست امسال ۳۴۸ حلقه چاه غیر مجاز مسدود و ۱۲۰ دستگاه هوشمند برای مدیریت آب بر روی چاهها نصب شده است.
وی به دور دوم سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به استان زنجان اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی بدنه سد ایالو در ماهنشان به پایان رسیده و بهرهبرداری آن با سفر رئیسجمهور به زنجان انجام خواهد شد.
باقری خاطرنشان کرد: تامین منابع آب قابل اطمینان برای آشامیدن، صنعت و کشاورزی، از اهداف توسعه پایدار است و در جریان توسعه، تاسیساتی مانند سدها و شبکههای آبیاری و زهکشی میتوانند تاثیرگذار باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان به آبگیری سد بلوبین در دور دوم سفر رئیس جمهور به زنجان اشاره کرد و عنوان داشت: برای ساخت سد بلوبین تاکنون بیش از ۲۳۰ میلیارد تومان هزینه شده است و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای اتمام آن موردنیاز است.
باقری ادامه گفت: سد بلوبین حدود 30 میلیون مترمکعب حجم مخزن و ۱۷.۵ میلیون مترمکعب حجم آب تنظیمی دارد که از این میزان نیز ۳.۵ میلیون مترمکعب برای شرب، ۶ میلیون مترمکعب بخش صنعت، ۱.۶۴ میلیون مترمکعب حقابههای پاییندست و ۶ میلیون مترمکعب برای محیطزیست در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این سد از نوع سنگریزهای با هسته رسی و ارتفاع آن از بستر رودخانه ۴۷ متر و از پی ۷۳.۵ متر، طول تاج ۲۹۵ متر و حجم عملیاتی خاکی آن 4 میلیون مترمکعب است که ۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری و ۲ میلیون مترمکعب مربوط به خاکریزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان به سد میرزاخانلو(2) بعنوان طرح قابل تکمیل شده و قابل افتتاح در این سفر اشاره کرد و گفت: سد میرزاخانلو(2) در شهرستان طارم که به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید ،آب شرب شهرهای چورزق، آب بر و 39 روستا را تامین خواهد کرد.