در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی با محوریت تغییر الگوی کشت و مصرف بهینه آب:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، در این کارگاه آموزش یک روزه، احمد علی غلام آزاد ، دبیر شورای فرهنگی و نماینده دفتر روابط عمومی شرکت در نمایشگاه با اشاره به لزوم صرفه جویی آب در بخش کشاورزی گفت: با توجه به خشک شدن اکثر رودخانه های دائمی استان، آب مصرفی از منابع آب زیر زمینی تأمین می شود که حجم زیادی بالغ بر 92 درصد از این منابع در بخش کشاورزی مصرف می شود.
وی افزود: بهره برداری زیاد از آب های زیرزمینی در بخش کشاورزی اگر چه سبب افزایش سطح زیرکشت و تولیدات کشاورزی می گردد ولی باعث می شود که سطح آب روز به روز پایین تر رفته و ما برای آیندگان جز خشکسالی و بحران آب چیز دیگری به یادگار نگذاریم.
دبیر شورای فرهنگی شرکت آب منطقه ای زنجان به تبعات اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی اشاره کرد و گفت: کاهش آبدهی چاههای عمیق و نیمه عمیق ، کم شدن دبی منابع آبی مجاور یا منطقه و یا خشک شدن آن ها به خصوص قنات ها، کم شدن یا از بین رفتن پوشش گیاهی، افت سطح آب و ورود آبهای شور یا آلوده به داخل سفره های آب شیرین ، از دست رفتن دائمی بخشی از گنجایش آبخوان بر اثر فشرده شدن لایه های خاک و نشست زمین، عمده ترین این تبعات می باشد.
وی تصریح کرد : در این راه نه تنها دست اندرکاران شرکت آب منطقه ای زنجان که با مدیریت جهادی مدیرعامل و کارکنان این شرکت سعی در رفع مشکلات کم آبی استان دارند ،ضروری است سایر دوایر دولتی مرتبط ازقبیل جهاد کشاورزی و همه مردم بسیج شوند تا بتوان افت آبهای زیرزمینی را کنترل و این هدیه الهی را برای نسلهای آینده نیز حفظ نمود .
گفتنی است در این کارگاه یک روزه ، زمانی نیز جهت پرسش و پاسخ برای کشاورزان و بهره برداران تعیین گردید و به سوالات وابهامات حاصله، پاسخ داده شد.