به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان؛ در ابتدای جلسه، بهنام نجفی معاون حفاظت و بهره برداری این شرکت با ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان به ارائه دستور کار جلسه پرداخت و گفت: ارائه گزارش آخرین وضعیت بارشها در سطح استان و سدهای در حال بهره برداری ، اقدامات انجام شده در طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه ای زنجان، ارائه گزارش وضعیت نصب کنتورهای هوشمند در استان و موانع و چالشهای موجود و بحث و بررسی در خصوص الزامات و ملاحظات اجرایی نصب کنتور بر روی چاههای کشاورزی و صنعت و عدم ارائه خدمات توسط دستگاههای ذیربط از مهمترین موضوعات این جلسه است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، میزان بارندگیها در این استان را طی سال آبی جاری حدود 23.5 میلیمتر اعلام کرد و گفت :این میزان نسبت به مدت مشابه قبل حدود 28درصد کاهش و نسبت به متوسط دوره آماری حدود 55 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه حجم موجود سد تهم 17 میلیون مترمکعب، گلابر ۴۷ میلیون متر مکعب، کینهورس حدود 5 میلیون مترمکعب و سد تالوار نیز حدود 120 میلیون مترمکعب است، ادامه داد: امیدواریم در فصل بارش برف این کسری ها جبران شود تا از خط بحران کم آبی عبور کنیم.
نجفی درصد پر شدگی سد تهم را 20 درصد، سد گلابر 40 درصد، سد کینه ورس 26 درصد و سد تالوار نیز 86 درصد خواند و گفت: انتظار داریم کشاورزان و بهره برداران با توجه به میزان آورد سدها ، در مصرف بهینه آب نهایت تلاش خود را نموده و این شرکت را در تامین آب پایدار یاری نمایند.
وی با تشریح عملکرد طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی استان زنجان از ابتدای سال تاکنون گفت: 612 حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان پر و مسلوب المنفعه شده اند و برای کنترل میزان برداشت چاههای مجاز در بخش صنعت و کشاورزی، این شرکت در هشت ماهه گذشته سالجاری اقدام به نصب 202 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاههای کشاورزی کرده است و تعداد 177 دستگاه ادوات حفاری غیرمجاز را توقیف نموده است.
اکبر باقری ،مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان و دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان ،با اشاره به محدودیت منابع آبی ،اظهار داشت:نصب کنتورها ،جمع آوری منصوبات غیر مجاز و انسداد چاههای غیر مجاز ،همه در راستای رسیدن به یک کشاورزی با ثبات و منابع آب پایدار است چون کشاورز برای ادامه فعالیت خود نیاز به آب مطمئن دارد.
وی تاکید کرد که اگر شرکت توزیع برق و جهاد کشاورزی استان خدمات خود به کشاورزان را منوط به نصب کنتور کنند ،کمک بزرگی در مدیریت منابع آبی استان خواهند نمود.
محمد شعاعی ،معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این جلسه با اشاره به این که سیاست دولت در حفظ منابع آبی ، کاهش اضافه برداشتهاست ،نسبت به ارائه راهکارهایی جهت کاهش تبعات انسداد چاههای غیرمجاز نمود و گفت در انسداد چاهها باید به مسائل معیشتی و اجتماعی کشاورزان توجه شود و طرق جایگزین برای امرار معاش ارائه گردد .