در جلسه بر خط با حضور معاون وزیر در امورآب وآبفا :
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، جلسه دوم تخصصی کمیته ملی راهبری کنترل و کاهش خطر سیل در سطح ملی با حضور بر خط محمد جوانبخت ،مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و معاون وزیر در امور آب و آبفا در شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار گردید.
در این جلسه که رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بعنوان رئیس کمیته، اعضای هیئت مدیره ،معاونین ، مدیران و کارشناسان ذیربط شرکت آب منطقه ای زنجان، نمایندگان دستگاه های مرتبط اعم از مدیریت بحران استانداری دفتر فنی استانداری ، شهرداری و امور روستائی و شوراها ، راه و شهرسازی وسازمان هواشناسی کشور ، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز حضور داشتند،به بررسی دستور کار جلسه که همراه بود با پیگیری مصوبات جلسه اول این کمیته شامل تبیین تکالیف و برنامه های اقدامات اولویت دار هر یک از دستگاه ها در چارچوب دستورالعمل ساز و کار کنترل آب های سطحی (سیلاب) توسط دبیرخانه کمیته ملی راهبری کنترل و کاهش خطر سیل ، ارائه آخرین وضعیت کنترل و تحلیل پیش بینیهای کوتاه مدت و هفتگی و ماهانه و فصلی پایش بارش توسط سازمان هواشناسی کشور و ارائه گزارشی از آخرین وضعیت سازه های تقاطعی و رفع انسداد و اصلاح گلوگاه های آبگذری شناسایی شده،پرداختند.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو در این جلسه، اظهار داشت :مدیریت مصرف و تقاضا اصلیترین راهکار عبور از تنش آبی است و این موضوع با توجه به اینکه ما در اقلیم گرم و خشک قرار داریم، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
وی افزود: علاوه بر اینکه در یک اقلیم خشک قرار داریم، در ۳ سال اخیر هم درگیر خشکسالی بودیم، هر چند آمار بارش امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما توزیع این بارشها متناسب نبوده و در بسیاری از نقاط کشور شاهد خشکسالی و کاهش شدید بارش بودیم و بدلیل خشکی زمین بارشهای پیش رو امکان وقوع سیلاب را در کشور تقویت می نمایند.
جوانبخت ضمن تاکید بر وظیفه اصلی شرکتهای آب منطقه در کنترل و مهار سیلاب ها،همراهی کلیه دستگاههای اجرایی را در انجام اقدامات پیشگیرانه و نیز در زمان مقابله با سیلاب مهم و اثربخش عنوان نمود.
در ادامه آقابیگی مدیرکل دفتر هماهنگی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب بیان داشت: نگاه پیشگیرانه و کاهش خطر و آمادگی از مهمترین عوامل کاهش ریسک میباشد.
وی گفت: نکته قابل تامل این است که در طرحهای اولویت دار، دستگاه های اجرایی باید با هم مشارکت داشته باشند و لازم است برنامههای اجرایی اقدامات کنترل سیلاب توسط استانها در قالب برش استانی تهیه شود.
آقا بیگی تصریح کرد: اصلاح گلوگاههای آبگذری از بندهای مهم اقداماتی شرکتها خواهد بود که باید دستگاههای متولی هرچه سریعتر نسبت به رفع این نقاط حادثه خیز اقدام نمایند. مدیر کل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب افزود: ۸۱۹۲ نقطه سازه های تقاطعی فاقد آبگذری داریم که ۴۸۲ مورد از آنها رفع انسداد شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اجرای طرح پهنه بندی خطر سیلاب برای کشور انجام شده است که هماکنون رودخانه کشکان استان لرستان به عنوان پایلوت در حوضه آبریز کشکان در حال اجرا است.
اکبر باقری ،مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در ادامه جلسه با اشاره به پدیده ال نینو،انجام بازدیدهای میدانی از نقاط حادثه خیز و انجام تمهیدات لازم در پیشگیری از خطرات مواجهه با سیلاب را توسط دستگاههای مرتبط تاکید نمود.
وی گفت:به فراخور هر دستگاه ،نقطه نظرات در این حوزه احصاء و جمع بندی خواهد شد تا در دستور کار جلسه آتی این کارگروه قرار گیرد.