باحضور مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عا مل شرکت مدیریت منابع آب ایران:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، درابتدا سرپرست شرکت آب منطقه ای زنجان ضمن عرض خیرمقدم و خوش آمدگویی به مدعوین، گزارشی از وضعیت منابع آبی استان و بارش های صورت گرفته ارائه نمود و اظهارکرد: درسال آبی که قرار داریم حدود 296 میلی متر بارندگی داشتیم که سال قبل همین موقع این بارش ها حدود 215 میلی متر بود و نسبت به سال قبل 37 درصد افزایش و نسبت به متوسط دوره آماری حدود 2/7 درصد کاهش را نشان میدهد.
باقری گفت: امسال در سد تهم حدود 15 میلیون متر مکعب ورودی و سد کینه ورس نیز حدود 4.6 میلیون مترمکعب ورودی داشتیم که با توجه به اهداف شرب این دو سد مهم، متاسفانه آورد خوبی نداشتند ولی به همت کارشناسان این شرکت با مدیریت صورت گرفته توانسته ایم تا به امروز کم آبی را در این دو حوزه کنترل نمائیم.
وی در ادامه میزان ورودی سدهای تالوارو گلابررا به ترتیب حدود 43.3 و 6 میلیون متر مکعب عنوان داشت و افزود: سد تالوارهم اکنون آب شرب همدان را پوشش میدهد و برای کشاورزی کردستان و آب شرب قیدار نیز به میزان 10 میلیون متر مکعب هدف گذاری شده است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای زنجان با اشاره به آغازعملیات اجرایی سد مشمپا از حدود یک ماه آینده، گفت: با بهره برداری از سد مشمپا وضعیت کمبود آب زنجان برطرف خواهد شد، از این رو پیشبینی میشود این سد مهم در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تا دو سال آینده به بهرهبرداری برسد.
معرفت اجاقی، رئیس گروه مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان نیز درخصوص عملکرد این گروه و جلسات برگزار شده پاورپوینتی ارائه نمود و خاطرنشان کرد: مانورهای متعددی در سطح استان و شهرستان زنجان با عناوین مختلف؛ مانور امداد و نجات در کارگاه سد مشمپا ، مانور اطفای حریق در سد بلوبین ، مانور اطفای حریق و تخلیه اضظراری ، شکست سد تهم در استان زنجان در اثر سیل و نحوه مقابله با رخدادهای هیبریدی پیش آمده و در مهرماه سال گذشته به میزبانی صنعت آب و برق زنجان مانور بزرگ سطح یک شمالغرب کشور برگزارشد که موجب تقدیر مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو شد.
وی در ادامه به حضور موثر شرکت آب منطقه ای زنجان در مانور سطح یک کشوری در اردبیل که در دیماه سال گذشته انجام شد اشاره کرد و افزود: حضور در نمایشگاه ایران قوی و کسب رتبه نخست کشوری غرفه وزارت نیرو در این نمایشگاه نشان از آمادگی و همکاری و همیاری شرکت های صنعت آب وبرق استان زنجان است.
درادامه صفی اله کرامتی مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل استان زنجان با قدردانی از برگزاری این جلسه و پیگیریها و اقدامات صورت گرفته توسط سرپرست شرکت آب منطقه ای و همکاران وی در خصوص اجرای برنامه های ابلاغی وزارت کشور و وزارت نیرو در خصوص مقابله با تهدیدات و خطرات سایبری و مقابله با بحران گفت: دفتر پدافند غیرعامل استانداری زنجان در جهت تسلط بر محیط و هماهنگی بین بخشی دوایر دولتی استان اقدامات مثبتی انجام داده و از شرکت آب منطقه ای زنجان نیز انتظار داریم در جهت دیپلماسی آب با استانهای مجاور وارد مذاکره شده و حقابه مناطق مختلف استان را تثبیت نماید.
وی تصریح در احداث سد مشمپا را از مهمترین اقدامات شرکت آب منطقه ای زنجان دانست و عنوان داشت:در دوران کم آبی و بحران استان همدان ما به این استان همجوار از سد تالوار آب شرب تامین کردیم و انتظار داریم در بحران کم آبی زنجان نیز سایر استانهای همسایه به این استان در رفع مشکل کم آبی یاری رسانند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری زنجان افزود: ما بحران های متعددی را با همفکری و همیاری یکدیگر پشت سرگذاشته ایم و این نشان دهنده همفکری و مشارکت عموم دستگاههای استانی در رفع موانع است و نمود بارز آن در بهمن ماه سال گذشته در نمایشگاه ایران قوی در تهران بود که مجموعه وزارت نیرو با کسب عنوان غرفه برتر این موضوع را تثبیت نمود.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عا مل شرکت مدیریت منابع آب ایران دیگر سخنران این جلسه بود که با ابراز خوشحالی و خرسندی از جهت حضور در مجموعه شرکت آب منطقه ای زنجان در دیدار با سرپرست این شرکت و همکاران ایشان گفت: به هر اندازه روابط ما در بخش آب کشور قوی تر و ملموس تر باشد نتیجه و ثمره مطلوبتری عایدمان خواهد شود و این صنعت بالندگی و شکوفایی خود را خواهد دید.
سیف اله آقابیگی در ادامه به خطرپذیر بودن کشور ما خاطرنشان نمود: به هر اندازه برای این مشکل آماده تر باشیم آسیب کمتری از جانب بلایای طبیعی بخصوص بارش ها و سیلابهای حاصله از آن به کشور خواهد رسید.
وی به ارا ئه گزارشی از وضعیت بارش های کشور و وضعیت سدها در مناطق مختلف پرداخت و عنوان داشت: در این جلسه قصد دارم با توجه به حساسیت موضوع به عناوینی همچون قانون مدیریت بحران کشور و برنامه های ذیل ماده 4 ، دستورالعمل کنترل آبهای سطحی( سیل) ،نظامنامه مدیریت سیل وزارت نیرو،سایراقدامات و برنامه های حوزه مدیریت بحران و پدافندغیرعامل و HSE و دستورالعمل اقدامات پیشگیرانه جهت کاهش اثرات خشکسالی بپردازم تا بیشتر در این موضوعات بیندیشیم و برنامه ریزی نمائیم.
آقابیگی با تاکید بر این موضوع که بارش 50 میلی متری در شهرستان انزلی عادی بوده ولی بارش 27 میلی متری در یک روز برای شهرزنجان خطرساز خواهد بود، گفت: از همه همکاران انتظار دارم نظامنامه مدیریت سیل وزارت نیرو را به دقت مطالعه نموده و برای همه بخش ها و ادارات این موضوع را تبیین و اطلاع رسانی نمایند تا هر دستگاه نسبت به وظایف خود در زمان وقوع سیل و بحران آمادگی خود را جهت خدمات رسانی به سیل زدگان و دیگر نهادها آمادگی لازم را داشته باشند.
این مقام مسئول به ایجاد کمیته استانی کنترل و کاهش خطر سیل به منظور هماهنگی و پیگیری مصوبات کمیته راهبری ملی کنترل و کاهش خطرسیل اشاره کرد و افزود: با توجه به توانمندی و جوانگرایی که از سرپرست شرکت آب منطقه ای زنجان و همکاران وی در این مجوعه سراغ داریم امیدوارم اولین شرکتی باشد که این کمیته را راه اندازی نموده و نتایج آن را با شرکت مادرتخصصی منابع آب ایران و وزارت نیرو منعکس کرده است.
وی هدف از تهیه این نظامنامه را تعریف و تفکیک و نحوه انجام مسئولیتها و شفافسازی روابط میان متولیان و ذیمدخلان موضوع مدیریت سیلاب در مجموعه وزارت نیرو دانست و خاطرنشان کرد: در این نظامنامه ضمن بازتعریف ساختار مدیریت سیلاب در وزارت نیرو، تکالیف واحدهای مختلف در ارتباط با مدیریت سیلاب و در سه مقطع زمانی "قبل از صدور پیشاگاهی"، "از پیشآگاهی تا پایان رخداد سیل" و "پس از فروکش نمودن سیل" به تفکیک مشخص شده است.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عا مل شرکت مدیریت منابع آب ایران به تهیه اطلس گلوگاه های آبگذری و نقاط حادثه دیده از سال 1394و بروز رسانی سالانه آن تاکید کرد و بیان داشت: مکاتبات متعدد با وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور به منظور پیگیری رفع انسدادها سازه های تقاطعی فاقد آبگذری شده که پیگیر آن هستیم به نتیجه مطلوبی برسد.
وی به عضویت مدیران امور منابع آب و کارشناسان فنی شرکت های تابعه در سامانه پایش و پیش بینی سیلاب موسسه تحقیقات آب کشور اشاره کرد و گفت: با عضویت در این سامانه امکان دسترسی به مکانهای سیلابی و میزان بارش های مناطق مختلف وجود خواهد داشت و بر این اساس می توان برای سدهای استان تصمیمات درستی از لحاظ میزان مصارف آن گرفت.
آقابیگی پایش سلامت کارکنان شرکت آب منطقهای زنجان در سالهای متوالی و بخصوص درسالجاری را که از نخستین شرکت ها در این امر بوده ستودنی دانست و افزود: این امر موجب تندرستی و کاهش هزینه های درمان در شرکت های تابعه خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عا مل شرکت مدیریت منابع آب ایران قبل از شروع جلسه با سرپرست شرکت آب منطقه ای زنجان دیدار کرد و در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه مدیریت بحران تبادل نظر نمودند.
شایان ذکر است، در حاشیه جلسه برخی اعضای جلسه به اتفاق سیف اله آقابیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و اکبر باقری سرپرست شرکت آب منطقه ای زنجان از سد تهم و تاسیسات آن بازدید و در جریان اقدامات صورت گرفته قرار گرفتند.