بمناسبت روز جهانی آب توسط سرپرست شرکت آب منطقه‌ای زنجان صورت گرفت:

تشریح وضعیت آبی در گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی

بمناسبت روز جهانی آب ،سرپرست شرکت آب منطقه‌ای زنجان در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه اشراق حضور یافت و به تشریح وضعیت منابع آبی استان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای زنجان، اکبر باقری،سرپرست شرکت مجموع بارندگی تا دوم  فروردین را ۱۸۲ میلیمتر اعلام داشت و گفت:که سال گذشته این میزان ۱۶۰ میلیمتر بود لذا در صد تغییر بارندگی ۱۳/۵٪ مثبت شده ولی نسبت به دراز مدت ۲٪ کاهش داریم.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای زنجان در این گفتگو به ورودی آب سدها اشاره کرد و اظهارداشت: ورودی سد تهم تا به امروز ۶/۵میلیون متر مکعب است که سال گذشته ۱ میلیون متر مکعب بود و سد گلابر ۲/۶۲ میلیون متر مکعب است که سال گذشته ۲/۵۷ میلیون متر مکعب بود. وی ورودی سد کینه ورس را ۲/۶۶میلیون متر مکعب بیان نمود و گفت نسبت به سال   گذشته  ۵۳٪ منفی  بوده و کسری آب مخزن داریم .

باقری با اشاره به آورد امسال  سد تالوار که ۱۷ میلیون مترمکعب است تاکید کردکه این آورد  در سال گذشته ۱۱ میلیون متر مکعب بود .

 

وی در ادامه به تشریح میزان آب مخازن سدها پرداخت و افزود: پرشدگی  حجم مخزن سد تهم  ۲۱٪  با کاهش ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل است، 

پرشدگی حجم مخزن سد گلابر  ۴۲ درصد،پرشدگی سد کینه ورس ۵۱ درصد و تالوار  ۲۴ درصد پر شدگی دارد و  همگی نسبت به سال گذشته کاهش را نشان می‌دهند.

سرپرست شرکت،تاکید کرد که باید مدیریت مصرف  در بخش های شرب ، صنعت و بالاخص کشاورزی در اولویت‌ قرار گیرد چرا که حدود ۹۰٪در بخش کشاورزی ، ۶٪ در حوزه شرب و ۴٪در حوزه صنعت مصرف آب داریم.

وی رویکرد شرکت را در حوزه کشاورزی و برخورد با چاههای غیر مجازی که تهدیدی برای سفره های زیر زمینی ما می باشند بسیار قهری بیان کرد و افزود در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۲۰حلقه چاه غیر مجاز مسدود  و تعداد ۲۱۰ کنتور نصب شده  و ۳۱۸ مورد با ادوات غیر مجازی که در سطح استان فعالیت داشته اند برخورد و از فعالیت آنها جلوگیری شده است .

این مقام مسئول خاطر نشان کرد که در خصوص چاههایی که اضافه برداشت دارند اخطاریه های لازم صادر شده و مهلت یک هفته ای برای جمع آوری منصوبات غیر مجاز داده می شود و در غیر این صورت شرکت آب منطقه ای نسبت به جمع آوری ادوات و اخذ خسارت آبخوان از متخلفین اقدام می کند.

اکبر باقری ادامه داد:با رویکرد آب محوری که با جهاد کشاورزی داریم و با توجه به وضعیت و افت مخازن جلسات متعددی با سازمان جهاد کشاورزی داشته ایم که با  برنامه ها و با تامین اعتبارات لازم به سمت تکنولوژی‌ های نوین پیش می رویم ولی جا دارد بیش از بیش مسئولین چه در حوزه آب  و چه در حوزه جهاد چه در حوزه های مرتبط استان ، آبیاری تحت فشار و استفاده از تکنولوژی های نوین را سرلوحه امور قرار دهند.

وی سپس به وضعیت سدهای در دست احداث پرداخت و اظهارداشت:سد مراش حدود ۶۴٪ پیشرفت فیزیکی دارد که دو شهر دندی و ماهنشان و ۱۲۲ روستای حوزه را تحت پوشش قرار می دهد ، سد بلوبین در شهرستان ایجرود قرارداشته و دو شهر زرین آباد و حلب و ۹۲ روستا را تحت پوشش قرار می دهد ، سد مشمپا حدود ۴۰٪ پیشرفت فیزیکی دارد و مشکلاتی در بحث کیفیت این سد حادث شده که با بررسی های مشاورین این حوزه  و  تشکیل ۲ پنل تخصصی در ستاد و وزارت نیرو ، ۹۹٪مشکلات حل شده که انشالله به سمت شروع عملیات و تامین آب شرب زنجان پیش خواهیم رفت .

باقری با اشاره به پیشرفت  فیزیکی ۹۸درصدی سد تالوار تاکید کرد که ۲درصد باقیمانده مربوط به تاسیسات  الکتریکال و هیدرومکانیکال سد می باشد که در عرض چند ماه آینده به اتمام می رسد  و از آنجا حقابه حدود ۱۰ میلیون متر مکعب برای شهرستان قیدار داریم که امیداست بتوانیم آن را محقق کنیم و

سد زرین رود و سد اشراق در شهرستان خدابنده نیز مورد مطالعه می باشد که الان مرحله مطالعات فاز شناخت شروع شده و  بعد آن مرحله اجرایی آن در آینده نزدیک رقم خواهد خورد.

سرپرست شرکت  تصریح کرد : که این شرکت با توجه به شرایط آبی استان بدنبال یکسری اقدامات در شورای حفاظت، مصوباتی  اخذ کرده است که  به نوعی جداسازی آب فضای سبز شهری صنایع کوچک، کارواش ها در دستور کار قرار دارد و شهرداران و شرکت آب و فاضلاب اقدامات خوبی در این حوزه انجام داده اند .

وی در پایان گفت امروز دوم فروردین مصادف با ۲۲ مارس روز جهانی آب است و شعار آن شتاب در تغییر جهت حل بحران آب نامگذاری شده است و  این یک تکلیف و مسئولیتی برای همه ما می باشد که در همه ی بخش ها صرفه جویی را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم و اعتقاد داریم بحث معیشت ،توسعه پایدار ، سیاسی ،اجتماعی و زیست محیطی همه به آب وابسته است که تجدید پذیر نمی باشد و باید حرکت عظیم با پای کار بودن مردم عزیز انجام گیرد وصنایعی که پر آب طلب می باشند چه در کشاورزی و چه در صنعت باید به سمت آبهای تجدید پذیر و پساب رفته و در یکسری صنایع نیازی به استفاده از آب شیرین نیست و میتوان پساب را تصفیه و به سمت صنعت بازچرخانی کنیم .

وی مصرف آب در کل استان زنجان  را بیش از ۸۰٪مصرف آب شرب چه در شهر ها چه در روستاها مربوط به آبهای زیر زمینی عنوان نمود و آن را زنگ خطری برای افت آبهای زیر زمینی دانست .

کد خبر: 3260
  تاریخ خبر : 5 فروردین 1402
 420
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 35
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 1,218
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 13,020,022
  • آخرین به روزرسانی : 30 فروردین 1404 08:24:13
  • شناسه IP شما : 52.15.143.11

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • فاکس : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000