کارگاه آموزشی والدین توانگر -کودک توانگر برگزاری
در این کارگاه آموزشی که جمعی ازبانوان شرکت آب منطقه ای زنجان نیز حضور داشتند ابتدا دکتر لاله افتخاری ،مشاور امور زنان و خانواده کمیته امداد امام خمینی به شرح مکتب فاطمی پرداخت و گفت: کودکان توانگر را از والدین توانگریعنی مادر و مادر را از حضرت فاطمه(س) و حضرت فاطمه (س) را از مکتب وحی می شناسیم.
وی توانگری را از نظر لغوی منعم بودن معنی کرد و تصریح کرد در اینجا ملاک ،فقط برخورداری مالی نیست چون آمار افسردگی و طلاق عدم تاب آوری و غیره در خانواده های توانگر مالی بیشتر است ولی ثروت اگر درست استفاده شود ما را به توانگری واقعی می رساند.توانگری به قوم و قبیله ،زور بازو و ... هم نیست .
افتخاری داشتن الگوی عملی را در طی طریق تاثیر گذار دانست و افزود: الگوی عملی انسان را بسوی هدف والاراهنمایی می کند و بر این اساس ،سبک زندگی و الگو های آن به سه دسته تقسیم می شوند:
1_ الگوی متهجرانه که در جهل مرکب است 2- الگوی به ظاهرمتمدن تابع مد روز ۳_ الگوی متعالی (تحت تربیت مکتب وحی)؛ در دو مورد اول یک طرف باخت و یک طرف برد است ولی الگوی سوم برد-برد است و برالگوهای اول و دوم ولایت دارد و الگوی موفق است.
در ادامه دکتر لقمان ابراهیمی ، دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه زنجان و رئیس مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشگاه ،به تشریح موضوع دوره پرداخت و گفت:شخصیت فرزند در بستر خانواده شکل می گیرد لذا هر چقدر خانواده سالم تر باشد فرزند صاحب شخصیت شده و بحث تحکیم خانواده مطرح می گردد و ابعاد جسمی ، روانی ، اجتماعی و معنوی ابعادی هستند که هر انسان سالمی باید از آن در خانواده برخوردار شود تا از سبک زندگی سالم بهره مند گردد.
وی شبکه تعهد متقابل را از مشخصه های خانواده سالم عنوان نمود و گفت: خانواده سالم اجازه نمی دهد ارتباط عاطفی قطع شود. مهارت های فرزند پروری ،مهارت های زندگی مشترک در خانواده و جامعه سالم شکل می گیرد.
ابراهیمی تاکید کردکه بایداز تفاوت های فکری زوجین به نفع زندگی استفاده کنیم و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را کمتر نماییم.
رئیس مرکز بهداشت روان افزود: مهارت خود آگاهی ،همدلی،روابط بین فردی ،ارتباط موثر و ... در زندگی سالم وجود دارد و در زندگی زناشویی باید به همه ابعاد از جمله محبت کلامی و غیر کلامی _رضایت جنسی _ گفتگوی همدلانه _توزیع قدرت _ حفاظت از حریم ها_کدورت زدایی رابطه ،تربیت جنسی کودکان و تربیت جنسی آگاهانه و موثر جوانان -تداوم و بقای نسل و کسب آرامش پرداخت.
وی الگوی پدر و مادر را نقش مهمی در رشد طبیعی و مناسب جسمی و عاطفی فرزند دانست و تاکید کرد که از لحظه های مناسب آموزش برای کودکان غافل نشویم.