|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

چهل و پنجمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان به ریاست استاندار زنجان برگزار شد

چهل و پنجمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان به ریاست استاندار زنجان برگزار شد

چهل و پنجمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان،به ریاست استاندار زنجان و با حضور اعضای این شورا و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان بعنوان دبیر شورای حفاظت منابع آب استان در محل سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، در ابتدای این جلسه، اسماعیل افشاری مدیرعامل این شرکت با قرائت دستورکار جلسه، گفت: خوشبختانه به یمن بارشهای برفی که در استان رخ داد تا 18 اسفندماه سالجاری 146 میلی متر بارش در استان داشتیم، این در حالی است که نسبت به سال گذشته تا همین موقع 157 میلی متر بوده حدود 7 درصد منفی هستیم و نسبت به متوسط دوره آماری حدود 11 درصد منفی است.

افشاری به وضعیت سدهای استان نیز اشاره کرد و گفت: سد تهم که تامین کننده آب شرب شهر زنجان است،در مقایسه با سال گذشته 77 درصد منفی است .

وی تصریح کرد: سدگلابر44 درصد منفی، سد کینه ورس 55 درصد و سد تالوار نیز 67 درصد منفی است و در مجموع حجم کل مخزن این سدها امسال حدود 230 میلیون متر مکعب آب دارند که سال قبل 266 میلیون متر مکعب بود و سدهای استان بین 20 تا 60 میلیون متر مکعب کسری را نسبت به سال قبل نشان میدهند.

دبیر شورای حفاظت استان، وضعیت منابع و مصارف آب استان را توضیح داد و گفت:در مجموع در استان 12 هزار و 653 حلقه چاه کشاورزی، 633 حلقه شرب ،238 حلقه صنایع و سایر مصارف استان نیز 429 حلقه را به خود اختصاص دادند که در مجموع15 هزار و 953 حلقه بوده با حجم تخلیه حدود یک میلیارد متر مکعب می باشد.

افشاری افزود: چاههای فاقد پروانه استان نیز 5 هزار و 281 حلقه با حجم تخلیه 243 میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: حجم منابع فاقد پروانه و مجاز استان 21 هزار و 234 حلقه می باشد با حجم تخلیه حدود یک میلیارد و 156 میلیون متر مکعب است و اعداد در واقع با آخرین آماربرداری بدست آمده است.

در ادامه، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان به برنامه و عملکرد طرح احیا و تعادل بخشی و برش استانی ابلاغی شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران در سالجاری اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا علی رغم کمبود اعتبارات لازم فعالیتهای مهمی شامل تامین 13 گروه گشت و بازرسی در استان، پر و مسلوب المنفعه نمودن تعداد 254 حلقه چاه غیرمجاز تاکنون با حجم صرفه جویی  حدود 9 میلیون مترمکعب است.

وی به عملیات پر و مسلوب المنفعه کردن 6 حلقه چاه غیرمجاز در روستای قشلاق زنجان که در دشت سهرین قرار دارد اشاره کرد و افزود:در این خصوص از همکاری همه جانبه نیروی انتظامی استان کمال قدردانی را  داریم،چرا که در طرحی که در این روستا اجرا کردیم و بنا به تاکید دادستان زنجان مبنی بر پر کردن چاههای استان در فصل غیر کشت، اول اقناع از طریق گفتمان و رو در رو صحبت کردن با مالکان این چاهها را در دستور کار قرار دادیم، ولی متاسفانه منتج به نتیجه نشد و با ورود نیروی انتظامی، چاههای مذکور پر و مسلوب المنفه شدند.

وی به جلوگیری از اضافه برداشت یک و نیم میلیون متر مکعبی از اضافه برداشت چاههای مجاز استان نیز اشاره کرد و عنوان داشت:آبگیری تغذیه مصنوعی در استان حدود 10 میلیون مترمکعب بوده و نصب کنتور هوشمند 157 دستگاه صورت گرفته که جمعا به رقم 2 هزار و 746 دستگاه در استان می رسد.

وی در خصوص بندهای بعدی دستور جلسه نیز توضیحاتی ارائه داد و مطالب خود را جمع بندی و نظر ریاست جلسه و اعضای این شورا را جهت ارائه راهکارهای مناسب در جهت اجرای برنامه های مطرح شده خواستار شد.

استاندار زنجان نیز در این جلسه به ضرورت هماهنگی در امور اجرایی و برنامه ریزی استان تاکید کرد و افزود: حتی اگر اسناد بالادستی از یک بخش به بخش دیگر نمی‌خواند، ما باید در استان هماهنگ عمل کنیم.

محسن افشارچی با بیان اینکه معضل و مخاطره اصلی استان، موضوع آب است، اظهار داشت: باید با برنامه ریزی و اقدام مناسب کاری کنیم که مردم با مشکل کمبود آب تا سطح روستاهای استان، مواجه نشوند.

وی با بیان اینکه ۳.۵ درصد از هدف گذاری ۸.۷ درصد رشد اقتصادی برای استان در سال آینده از محل ارتقای بهره وری محقق می شود، گفت: یکی از راه های ارتقای بهره وری، مدیریت مصرف بهینه آب است.

افشارچی اظهار داشت: از آنجا که در کشور منابع زیادی در اختیار داشتیم، مصرفمان به هیچ عنوان الگو نداشته و این باعث آسیب های قابل توجهی شده است.

رئیس شورای حفاظت استان، افزود: اضافه برداشتی که از منابع آبی انجام می گیرد در نهایت ما را با مشکل جدی روبرو خواهد کرد و باید متوجه این مساله باشیم.

استاندار زنجان گفت: امروز پیشرفت های تکنولوژی تا حدی این امکان را فرآهم آورده تا روی مصرف بهینه آب کنترل و نظارت بیشتری داشته باشیم.

افشارچی با بیان اینکه یکی از روش های حل مشکل آب، صرفه جویی است، گفت: باید رفتار ما در همه بخش در خصوص مصرف  منابع و انرژی ها، عوض شود.

وی افزود: استفاده بخش صنعت از پساب‌ها، بهره گیری از تکنولوژی های روز در کشاورزی، تغییر الگوی کشت از جمله مواردی است که در حل مشکل آب می توانند موثر واقع شوند.

کد خبر: 2817
  تاریخ خبر : 18 اسفند 1400
 کارشناس روابط عمومی
 272
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 220
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 11,433
  • بازدید دیروز : 24,700
  • کل بازدید : 8,793,953
  • آخرین به روزرسانی : 3 آذر 1403 18:34:10
  • شناسه IP شما : 3.144.25.248

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000