کارشناس حفاظت کیفی منابع آب شرکت آب منطقه ای زنجان در گفت و گو با برنامه آخشاملار:
وی افزود: با افزایش آگاهی مردم در مصرف آب، مسئولیت پذیری آحاد جامعه در حفاظت از این مایع ارزشمند بالا می رود و این لزوم فرهنگ سازی را با اهمیت جلوه میدهد.
نبئی در خصوص فواید آب برای بدن به املاح موجود در آن اشاره کرد و خاطرنشان کرد: مهمترین ماده شیمیایی در بدن ما که بیش از ۶۰ درصد وزن ما را تشکیل میدهد، آب است و هر سلول بدن، هر بافت و هر عضوی از بدن برای کارکرد درست به آب نیاز دارد.
کارشناس حفاظت کیفی منابع آب شرکت آب منطقه ای زنجان، ادامه داد: آب آلوده و ناسالم موجب بروز برخی بیماریهای عفونی شامل هپاتیت ویروسی، وبا، حصبه و اسهال می شود که متاسفانه سالانه منجر به مرگ افراد زیادی در سراسر جهان میشود.
وی در مجموع منابع آب را به دو دسته منابع آب زیرزمینی و سطحی طبقه بندی کردو گفت: منابع آب زیرزمینی و زیرسطحی از طریق چشمه ها، قنات ها و چاه ها مورد بهره برداری قرار می گیرد و نسبت به منابع آب سطحی کمتر در معرض آلودگی قرار میگیرند و آبهایی که در قالب آب رودخانه، آب دریاچههای طبیعی یا سدهای ذخیرهای در طبیعت وجود دارند، در صورتی که نگهداری و بهرهبرداری آنها از نظر اقتصادی و فنی مقدور باشد، به عنوان منابع آب آشامیدنی انتخاب میشوند.
نبئی آلودگی منابع آبی را یکی از مهمترین عوامل تهدید کننده اکوسیستم های آبی خواند و تصریح کرد: این آلودگی ها اثرات زیانباری همچون تخریب محیط زیست و خسارات اقتصادی را به دنبال دارند و انواع آن را می توان شامل؛ فضولات انسانی و حیوانی حاوی باکتری و نیترات، پساب دارویی، فلزات سنگین، کودها و آفتکشها، مواد و فاضلابهای صنعتی و ... دانست.