در پنجمین روز از ایام الله دهه مبارک فجر:
حاجی میری گفت: استان زنجان دارای رودخانه های متعددی است و مهم ترین منبع آب های سطحی در استان زنجان رودخانه های دایمی و فصلی هستند که در این میان رودخانه های قزل اوزن ، زنجان رود از اهمیت ویژه ای برخوردارهستند که هر دو به دریای خزر سرازیر می شوند.
وی افزود: به لطف خدا شاهد بارشهای خوبی بخصوص به شکل برف در استان هستیم که انتظار میرود در بهار امسال آب حاصل از این برفها ،روانابهای خوبی را به سمت رودخانه های استان جاری نماید که اگر این رودخانه ها توان و گنجایش هدایت این حجم از روانابها را نداشته باشند،شاهد بروز سیل در برخی نقاط خواهیم بود.
مدیر دفتر مهندسی رودخانه و سواحل شرکت آب منطقه ای زنجان در تعریف سیل گفت: در حقیقت افزایش ارتفاع آب رودخانه و مسیل و بیرون زدن آب از آن و اشغال بخشی از زمینهای حاشیه رودخانه میباشد که میتواند با غرقاب نمودن منطقه باعث وارد آمدن خسارات بر ساختمان و تاسیسات عمومی شده و تلفات انسانی و دامی به همراه داشته باشد .
حاجی میری نقش پوشش گیاهی درختی را در کندکردن مسیر سیل و نیز کاهش فرسایش بسیار مهم دانست و تاکید کرد: پوشش گیاهی یکی از عوامل موثر است که جلوی فرسایش را می گیرد و بارش ها را کنترل می کند گرچه برای بارش های رگباری در مدت زمان کوتاه حتی اگر پوشش انبوه هم داشته باشیم باز سیل رخ می دهد همانطور که در مناطق جنگلی هم گاهی شاهد بروز سیل هستیم.
وی با تاکید بر اینکه: اگر اجازه تصرف حریم رودخانه ها و ساخت و ساز غیرمجاز در مسیر مسیل ها داده نشود، حجم خسارت های ناشی از وقوع سیلاب نیز پایین خواهد آمد و در این راستا، همکاری اهالی و کشاورزان در آزادسازی حریم و بستر رودخانه ای استان از اهمیت بسزایی برخورداراست.
حاجی میری از راهکارهای پیشگیری و کاهش سیل را ساماندهی رودخانه ها و اجرای اصولی سازه های متقاطع رودخانه ها دانست و تصریح کرد:لایروبی و بازگشایی مسیل رودخانه ها،بهسازی و افزایش ظرفیت محل گذر آب و رواناب ها و حفاظت و نگهداری پایه های پل های احداث شده میتواند در تقلیل اثرات زیانبار سیل مفید باشند.
وی از آحاد مردم و بخصوص کشاورزان و بهره برداران خواست که حواسشان به رودخانه ها باشد چرا که اگر به خانه رود آسیب برسانیم بایستی منتظر وقوع حوادث و بلایای زیانبار و خانه برانداز باشیم.