|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

با حضور استاندار زنجان:

چهل و چهارمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان برگزارشد

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، چهل و چهارمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان امروز سه شنبه 18 آبان با حضور"محسن افشارچی" استاندارزنجان ، مدیران و رؤسای ادارات عضو این شورا و با دستورکار؛1- ارائه گزارش شرکت آب منطقه ای استان در خصوص سیمای منابع آب استان و اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی در استان 2-طرح موضوع مصوبات بندهای 1 و 2 صورتجلسه چهل و سومین شورای حفاظت منابع آب استان جهت تصمیم گیری در خصوص نحوه انسداد چاههای واقع در حریم چاههای آب شرب و نحوه قطع برق چاههای صنایع کشاورزی متخلف 3-طرح موضوع واگذاری چاه دانشگاه آزاد شهرستان خدابنده به شرکت آبفا به منظور تامین آب شرب شهر با توجه به پتانسیل آبی چاه و مصوبات سومین و چهارمین جلسه ستاد اجرایی مدیریت منابع آب استان ذیل ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران 4- طرح موضوع حفر چاههای رزروی برای شهرهای دارای تنش آبی (زنجان – قیدار – و آببر و ابهر ) مطابق مصوبات سومین و چهارمین جلسه ستاد اجرایی مدیریت منابع آب استان ذیل ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران 5- طرح موضوع نامه ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در خصوص مصرف بهینه آب در بخش های اقتصادی و پیگیری ، تهیه و اجرای الگوی کشت مناسب بر اساس آمایش سرزمین و عدم حمایت از تولید محصولات کشاورزی خارج از الگوی کشت و 6-طرح موضوع نامه معاون وزیر نیرو در خصوص اعمال محدودیت کشت برنج در استان در محل سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزارشد.

در ابتدا، "اسماعیل افشاری" مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان و دبیر این جلسه با ارائه گزارشی از سیمای منابع آب استان، گفت: میانگین بارندگی سال آبی 1399-1400 در این استان ۲۲۳ میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی 98-99 با حدود ۳۷7 میلیمتر، ۴۰ درصد کاهش دارد و نسبت به  بارندگی دوره آماری با حدود ۳۱۷ میلیمتر، ۳۰ درصد کاهش را نشان می دهد که این موضوع حاکی از خشکسالی نسبی در سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ است.

افشاری افزود:از هفت محدوه مطالعاتی استان پنج دشت ممنوعه و ۲ دشت  ماهنشان و طارم غیرممنوعه هستند که در این مناطق آزاد هم آبی برای تخصیص نداریم.

وی با اشاره به وضعیت افت آب دشت های استان اضافه کرد: بر این اساس سالیانه در دشت ابهر یک متر و ۲۰ سانتیمتر سطح آب افت دارد که در مجموع از زمان مطالعات انجام گرفته بطور متوسط ۴۰ متر افت، رخ داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با بیان اینکه میزان افت سطح آب در دشت سجاس ۶ متر بوده است، اضافه کرد: افت سطح آب در زنجان سالانه نیم متر است که امسال این روند افزایش داشته بطوری که این رقم به ۲۳ متر رسیده است.

 دبیر شورای حفاظت منابع آب استان با اشاره به اینکه افت سطح آب دشت قیدار سالانه ۵۲ سانتی متر است، گفت: این افت بصورت تجمعی ۱۸ متر و در زرین آباد و دوتپه نیز این میزان۵۲ سانتی متر بوده که تجمعی آن تا کنون بیش از هفت متر افت سطح آب از تراز زیرزمینی بوده است.

افشاری با اشاره به اینکه افت سطح آب در ابهر مقداری کاهشی بوده است، گفت: میانگین افت آب در این دشت یک متر و ۲۲ سانتمتر بود که این عدد در سال جاری با روند کاهشی یک متر و پنج سانتیمتر ثبت شده است.

وی با اشاره به خشکسالی اتفاق‌ افتاده و پیش‌بینی‌هایی که برای بارش باران انجام می‌شود، گفت: نیاز به چاه‌های بحرانی برای استفاده در مواقع لزوم احساس می شود و این در حالی است که در استان چاه آب برای مواقع بحرانی وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان خاطرنشان کرد:  میزان حجم مخزنی سد تهم از ابتدای مهرماه سال جاری تا ۱۴ آبان امسال ۳۲ میلیون و ۹۳ مترمکعب است که در مدت مشابه سال قبل ۵۱ میلیون و ۲۸ مترمکعب بود.

وی خاطرنشان کرد: امسال فقط ۳۹ درصد از حجم سد تهم، آب دارد در حالیکه در سال آبی گذشته تا ۱۴ آبان ماه این میزان ۶۲ درصد بود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد از حجم آب آن کاسته شده است.

افشاری گفت: سد گلابر هم اکنون بیش از ۶۸ میلیون مترمکعب آب دارد که این میزان سال گذشته بیش از ۷۲ میلیون مترمکعب بود و امسال شاهد کاهش ۱۵ درصدی آب آن هستیم.

 وی یادآوری کرد: هم اکنون ۵۳ درصد از سد گلابر آب دارد که این میزان در سال گذشته ۶۲ درصد بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، به حجم آب در سد کینه ورس نیز اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۵۹ درصد از حجم این سد آب دارد که این رقم در مدت مشابه سال قبل تا ۱۴ آبان ماه ۹۴ درصد بود و شاهد کاهش ۳۷ درصدی آب این سد هستیم.

افشاری، حجم مخزنی آب سد تالوار را در سال گذشته بیش از 117 میلیون مترمکعب بیان کرد و افزود: این میزان حجم در سال گذشته بیش از 115 میلیون مترمکعب بود که حجم آن در سال آبی جاری یک درصد افزایش دارد که چندان قابل توجه نمی باشدوهم اکنون فقط ۲۳ درصد از سد تالوار پُر از آب است.

افشاری برنامه های شرکت آب منطقه ای را در جهت ارج نهادن به ارزش آب در دو محور و پروژه دانست و تصریح کرد: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اولین محور است که در ۱۵ پروژه تعریف شده که ۲ پروژه آن اطلاع رسانی و   طرح دانش آموزی نجات آب است و اینها در جهت بالا بردن فرهنگ سوادآبی دانش آموزان و کشاورزان ایفای نقش می کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان افزود: از ابتدای امسال تاکنون 138 حلقه چاه غیر مجاز با حجم تخلیه سالانه حدود 3 میلیون مترمکعب آب در استان زنجان پر و مسلوب المنفعه شده است.

وی گفت: همچنین ۲۰ گروه گشت و بازرسی در خصوص جلوگیری از اضافه برداشت آب‌های زیرزمینی، حفاری و تجهیزات حفاری فعال شده اند.

افشاری بااشاره به اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان، گفت: برای تحقق این مهم 115دستگاه کنتور حجمی هوشمند در چاه‌های مجاز این استان  به منظور جلوگیری از اضافه برداشت آب زیرزمینی نصب شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، طرح ملی سازگاری با کم آبی را دومین برنامه درجهت حفظ ارزش آب دانست و خاطر نشان ساخت: با توجه به بارشهای کم کشور ما که متوسط یک/ سوم جهانی است،طرح ملی سازگاری با کم آبی از سوی وزارت نیرو در جهت همسو کردن سازه های آبی و پروژه های سازه ای و غیر سازه ای سازگاری با کم آبی در کشور در حال اجراست که این شرکت نیز این برنامه ها را در اولویت کاری خود گنجانده است.

استاندار زنجان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان با اشاره به اینکه در حوزه آب، نگرانی جدی وجود دارد، افزود: این نگرانی باید توسط دستگاه‌های متولی امر مورد توجه قرار گیرد و تاجایی که ممکن است با اتخاد تدابیر لازم در مدت کوتاه، میان و بلند مدت بتوان مسائل پیش رو را برطرف کرد.

افشارچی با بیان اینکه تکمیل سدهای نیمه تمام استان نیز زمان بر است، یادآورشد: اتمام چنین پروژه هایی به اعتبار نیاز دارد که با سفر رئیس جمهور، بخش هایی از این مهم محقق خواهد شد.  

استاندار زنجان با اشاره به اینکه یکی از هنرهای مجموعه مدیریتی استان در شرایط کم آبی، افزایش بهروری در حوزه کشاورزی است، گفت: بر این مبنا دستگاههای مشارکت کننده با جهادکشاورزی استان موضوع صرفه جویی را مورد توجه قرار دهند چراکه فاصله مصرف آب شرب و آب کشاورزی در استان بسیار بالا است.

وی با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات حوزه آب در استان تنها نباید نگاه اعتباری باشد، اظهار داشت: در زمان حاضر با توجه به شرایط اقتصادی نمی توان تمامی مشکلات را حل کرد، بنابراین برای رفع آنها با حداقل منابع موجود باید متمرکز شد.

استاندار زنجان موضوع طرح‌های فاضلاب استان را نیز یادآور شد و گفت: تکمیل این طرح ها نیز از دیگر اولویت های استان است که طی جلسات آتی و متناسب با اهمیت این مسائل اقدامات لازم انجام خواهد گرفت.

افشارچی با بیان اینکه همت مدیران استان و هدف گذاری باید این باشد که تا چهار سال آینده بتوان صنعت را از آب چاه و روان آب ها تفکیک کرد، افزود: این موضوع به سرمایه گذار کمک می کند تا با خیال آسوده نسبت به سرمایه گذاری خود بدون مشکل اقدام کند.

وی با بیان اینکه در طرح های ارائه شده مبتنی بر توسعه، طرح های فاضلاب و برگرداندن آب به چرخه، مد نظر قرار گیرد، اظهارداشت: طرح های فاضلاب در مناطق مختلف شهر زنجان در حال اجرا است و توجه به این مسئله می تواند به لحاظ بهداشتی نیز مفید واقع شود.

استاندار زنجان بر لزوم نظارت های جدی در مسدود شدن چاه‌های غیرمجاز آب تاکید کرد و گفت: بر این اساس شرکت آب منطقه ای، آمار مقایسه ای مصرف و کمبود آب در سه استان هم سطح زنجان و همچنین میزان آب قابل تنظیم سهم استان را ارائه کند تا هدف گذاری لازم در این خصوص انجام شود.

 

کد خبر: 2629
  تاریخ خبر : 18 آبان 1400
 کارشناس روابط عمومی
 306
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 236
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 17,653
  • بازدید دیروز : 24,700
  • کل بازدید : 8,800,173
  • آخرین به روزرسانی : 3 آذر 1403 18:34:10
  • شناسه IP شما : 18.189.184.99

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000