همزمان با دومین روز از هفته صرفه جویی در مصرف و آب وبرق برگزارشد:
در ابتدای این جلسه،مدیرعامل شرکت آبفای استان ضمن خیرمقدم گویی به میهمانان گزارشی از وضعیت آب شرب استان ارائه کرد و اظهارداشت: با توجه به میزان افزایش مصرف آب شهروندان در ایام کرونا و فصل گرم سال، متاسفانه شاهد بالا رفتن مصرف ۲۱ درصدی آب هستیم .وی میزان مصرف سرانه آب را روزانه حدود ۳۰۰ لیتر عنوان نمود و تاکید کرد که این اضافه مصرف ۲۱ درصدی ، کاهش منابع آب سطحی و زیرزمینی و بحران جدی آب در استان را به دنبال خواهد داشت .
درادامه، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان ضمن قدردانی از برگزاری این جلسه و بازدید گسترده از تصفیه خانه آب شرب و تاسیسات وابسته آن اظهارکرد:وضعیت منابع آبی استان حال خوشی ندارد و
با اشاره به بارش های کمی که داشتیم گفت: بارندگیهانسبت به سال آبی گذشته حدود 44 درصد و نسبت به متوسط دراز مدت حدود 35 درصد کاهش داشته است.
افشاری تصریح کرد:کاهش منابع آب زیرزمینی و سطحی بسیار مخاطره انگیز است و باید از گفتمان خارج شده و بصورت جدی به موضوع کم آبی وپیشگیری از بحران آب بصورت عملیاتی پرداخته شود.
وی افزود:بدلیل وارد شدن آب چاههای استان به مدار شرب و تامین آب مورد نیاز شهرزنجان، منابع آب زیرزمینی نیز در معرض کاهش بوده و سفره های آب زیرزمینی منطقه، تحت الشعاع قرار گرفته و موجب میگردد افت متوسط 71 سانتی متری به یک متر و حتی بیشتر از آن برسد.
دبیرشورای حفاظت استان تاکید کرد:عمده آب شرب از سدهای تهم و کینه ورس تامین میگردد و مابقی از منابع آب زیرزمینی تامین می شود که این موضوع خود فشار زیادی به این منابع وارد میکند.
افشاری گفت:حدود 105 میلیون مترمکعب درسال در استان مصرف آب داریم که با توجه به افزایش 21 درصدی آن می توان گفت که منابع آبی در استان شدیدا رو به کاهش و در معرض خطر جدی است.