مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در گفتگوی ویژه خبری ساعت 20 شبکه اشراق زنجان:
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،افشاری در این بخش خبری با اشاره به ذخایر و منابع آبی استان اظهار داشت:این منابع به دو بخش آب زیر زمینی و آب سطحی تقسیم می شوند و آب سطحی قابل رویت است ولی آب زیرزمینی قابل رویت نیست و متاسفانه همین موضوع موجب شده است که با کسری بیشتری در این حوزه بدلیل مصرف بی رویه ای که از سوی کشاورزان و بهره برداران استان شاهد هستیم روبرو شویم.
وی با اذعان به این موضوع که، جای بسی تامل است که برخی از مردم به دید غنیمت جنگی به آب این مایه حیات نگاه می کنند، تصریح کرد:آب یک منبع نامحدود نیست و ما نیز از الطاف خداوند نا امید نیستیم ولیکن یک عزم ملی و عقلانیت و اجماع کلی نیاز است تا از این وضعیت خارج شویم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان،با تاکید بر کسری حدود 60 درصدی آب ورودی به مخازن سدهای استان خاطرنشان کرد:حدود 118 میلیون متر مکعب آب کمتری به سدهای استان وارد شده است که با قراردادن اولویت شرب و حقابه های ضروری، سعی در مدیریت نمودن خروجی آب این سدها را داریم تا در آینده با مشکل بیشتری مواجه نشویم.
افشاری در همین راستا به مجری این بخش خبری گفت: سال قبل 291 میلیون مترمکعب آب در سدهای استان وجود داشت که امسال با 20 میلیون متر مکعب کاهش، 271 میلیون مترمکعب آب در این سدها موجود است و این موضوع، صرفه جویی حداکثری همشهریان و هم استانیهای عزیز را می طلبد.
دبیر شورای حفاظت استان با اشاره به لزوم بسیج ارگانها و مردم استان برای گذر از بحران آب، تاکیدکرد:برای شرایط کنونی وظابفی در قالب کارگروه طرح سازگاری با کم آبی برای استانها تدوین شده است که شرکت آب منطقه ای زنجان و سازمان جهاد کشاورزی استان بعنوان متولیان اصلی این کارگروه و دیگر دستگاهها و ارگانهای دولتی بعنوان همیاران و همسنگران این کارگروه بایستی عزم خود را برای مدیریت بهینه منابع آب زیرزمینی و سطحی استان جزم نمایند.
وی، گفت:پروژ های مختلفی برای موضوع طرح سازگاری با کم آبی تعریف شده که از آن جمله می توان به؛ انسداد چاههای غیرمجاز، احیای کشت های گلخانه ای که حقابه آنها تعریف شده است و همچنین عدم توسعه اراضی کشاورزی و عدم تخطی کشاورزان و بهره برداران از اراضی آبخور اولیه که این شرکت حساسیت ویژه ای در این خصوص دارد و با متخلفین برابر قانون توزیع عادلانه آب برخورد خواهد شد تا حتی می تواند منجر به ابطال پروانه بهره برداری آنان گردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان،از کشاورزان و بهره برداران استان خواست تحت هیچ شرایطی اراضی کشاورزی خود را به افراد غیربومی اجاره ندهند چرا که یکی از عوامل اصلی بیابان زایی و از بین رفتن کیفیت خاک استان همین کشت های بی رویه و غیراصولی است که توسط این افراد صورت میگیرد و در نتیجه، آینده استان را به مخاطره می اندازد.