|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

تشکیل هفتمین نشست کارگروه اجرای نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب در شرکت آب منطقه ای زنجان

تشکیل هفتمین نشست کارگروه اجرای نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب در شرکت آب منطقه ای زنجان

به منظور مدیریت و ساماندهی وضعیت کنترل کیفی منابع آب در رودخانه های استان و رودخانه های منتهی به سدتهم، جلسه بررسی نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب استان در شرکت آب منطقه ای زنجان برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، دکتر "بهنام پرداختی" مشاور طرح در کارگروه اجرایی نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب استان، گفت: سازمان محیط زیست از سال 96 با دیدگاه علمی و حساس

بحث ساماندهی رودخانه های کشور را در دستور کار دارد و مستندات و عملکرد این حوزه را از همه استانها جمع آوری می کند.

پرداختی، با ارائه پاورپوینتی از وضعیت منابع آب رودخانه های استان اظهارکرد:11 رودخانه مهم استان را شناسایی کرده و برای رودخانه زنجانرود 3 ایستگاه را تعریف نموده ایم.

وی با اشاره به این موضوع که وضعیت منابع آب رودخانه های استان در چهارفصل بهار،تابستان ،پائیز و زمستان متغیر است، عنوان داشت: متاسفانه رودخانه زنجانرود از آلوده ترین رودخانه های استان است و این موضوع حاصل تجمع و افزایش جمعیت در حوزه این رودخانه و به تبع آن ساخت و سازهای بی رویه و ایجاد فضولات و زباله های فراوان است.

مشاور طرح،پرورش ماهی در حوزه قزل اوزن را موجب افزایش نمک این حوزه دانست و تصریح کرد:پرورش دهندگان ماهی برای بالا بردن کیفیت آب رودخانه در جهت پرورش ماهی بیشتر و مرغوبتر موجب پائین آمدن کیفیت آب رودخانه قزل اوزن در آیتم ها و نمودارهای دیگر می شوند.

در ادامه مهندس "سید بهزاد احمدی"مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای زنجان نیز با ارائه پاورپوینت حوزه بالادست سد تهم، اظهارداشت: سد تهم در فاصله 15 کیلومتری شمال غربی شهرزنجان و در حدود 8 کیلومتری پایین دست روستای تهم واقع شده  است و محل احداث سد در فاصله تقریباً 300 متری پایین دست محل تقاطع رودخانه تهم و گله‌رود که تشکیل دهنده رودخانه سارمساقلو می‌باشد، قرار گرفته است.

احمدی گفت: هدف طرح، تامین آب شرب شهر زنجان تا افق 1405 می‌باشد که با توجه به محدودیت بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی مقرر گردیده است که قسمت اعظم نیاز آب شرب شهر زنجان از طریق پتانسیلهای موجود رودخانه‌های سارمساقلو و سهرین تامین گردد.

وی، افزود: حجم مخزن سد تهم  حدود 89 میلیون مترمکعب بوده و آورد سالانه حوضه آبریز تهم در حدود  18 میلیون متر مکعب می باشد.

مدیر دفتر محیط زیست و کیفیت منابع آب شرکت آب منطقه ای زنجان، مهمترین عناصرکاهش کیفیت منابع آب این سد را ازت و فسفر  دانست و خاطرنشان ساخت: فاضلاب خانگی ،دامپروری و پسماندهای دامی ،کشاورزی و حضور بی ضابطه جمعیت در اطراف دریاچه سد تهم از عمده ترین عوامل آلایندگی دریاچه این سد می باشند.

احمدی،ادامه داد: با توجه به مطالب ارائه شده، موضوع مدیریت کود دامی، زباله های منازل روستایی و نیز جمع آوری و تصفیه فاضلاب روستاهای بالا دست سد تهم از سال 1396 در دستور کار کارگروه اجرای نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب استان قرار گرفته است و شرکت آب منطقه ای به عنوان دبیرخانه کارگروه می باشد که  در این کارگروه به تفکیک ، وظایف و ماموریت های شرکت ها و ادارات ذیمدخل مصوب و به آنها ابلاغ شده است.

وی، در پایان سخنان خود به ارائه پیشنهادات شرکت آب منطقه ای زنجان به کاهش آلایندگی های حوزه آبریز سد تهم اشاره کرد و گفت: تسریع در احداث تصفیه خانه فاضلاب و شبکه جمع آوری روستای تهم توسط شرکت آب و فاضلاب استان، مدیریت فاضلاب سایر روستاهای بالا دست سد تهم، مدیریت کود دامی مازاد بر نیاز اهالی روستاهای نامبرده از طریق تجمیع آن در مکانی ایزوله ، ادامه بهسازی رودخانه تهم از طریق دیواره سازی بخشی از رودخانه که از داخل روستای تهم عبور می کند و مهمترین و حساسترین موضوع، مدیریت پسماند و فاضلاب ناشی از حضور بی ضابطه گردشگران منطقه از طریق ساماندهی وضعیت فعلی است .

مهندس منصور گرانمایه، نماینده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در کارگروه اجرایی نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب استان نیز با تاکید براجرای سیاست ها و برنامه های نظام جامع مدیریت آب ،کاهش آلودگی و همچنین با توجه به سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب، اظهار داشت:سیاستگذاری و برنامه ریزی جهت مدیریت کیفی منابع آب های سطحی، زیرزمینی و سیاستگذاری و برنامه ریزی جهت مدیریت کیفی پساب، توسعه، ارتقاء و به کارگیری فن‌آوری های مناسب در تاسیسات آبی با رویکرد حفظ و بهبود کیفیت منابع آب و همچنین توسعه تعامل بین دستگاههای مربوطه از جمله اهداف این نظام نامه می باشد.

گرانمایه، در مورد وظایف کار گروه اجرایی مدیریت کیفیت منابع آب در سطح حوزه های آبریز استانی، اظهار کرد: اجرای برنامه های ابلاغی از سوی کارگروه سیاست گذاری و راهبری مدیریت جامع کیفیت منابع آب،اجرای برنامه های آگاه سازی در زمینه مدیریت جامع کیفیت منابع آب وبرنامه ریزی و اقدام در خصوص نظارت بر کیفیت پساب از وظایف این کار گروه است.

 وی، افزود: شرکت آب منطقه ای زنجان در راستای توسعه فعالیت های گردشگری پیرامون سدها و تاسیسات آبی، در نخستین گام با برگزاری مزایده و جذب سرمایه گذار ،اقدام به اجرای نخستین طرح توسعه گردشگری آبی استان در قالب طرح توسعه گردشگری سد گلابر نموده است .

نماینده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در کارگروه اجرایی نظام نامه مدیریت جامع کیفیت منابع آب استان، در پایان بر مستند سازی فعالیت های کارگروهها وگزارش عملکرد پیشرفت کار و همچنین ارایه پیشنهادهای اجرایی و تعامل دستگاه های مربوطه در راستای برنامه های مدیریت جامع کیفیت منابع آب تاکید کرد.

کد خبر: 2178
  تاریخ خبر : 25 آذر 1399
 کارشناس روابط عمومی
 972
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 188
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 6,049
  • بازدید دیروز : 26,382
  • کل بازدید : 8,814,951
  • آخرین به روزرسانی : 4 آذر 1403 16:00:16
  • شناسه IP شما : 18.117.105.230

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000