فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نیرو خبر داد:
بهگزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، میثم جعفرزاده در همایش سراسری فرماندهان ردههای بسیج صنعت آب و برق کشور که با حضور وزیر نیرو به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد، ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: مجموعه وزارت نیرو و صنعت آب و برق با بیش از ۲۳۱ حوزه و پایگاه و جمعا ۶۳ هزار و ۹۳۶ نفر بسیجی در سراسر کشور در حال فعالیت است.
وی افزود: با توجه به اینکه وزارت نیرو وظیفه تامین خدمات حیاتی کشور را بر عهده دارد، تمامی پرسنل در رده بسیجی قرار گرفته و فعالیت آنها به صورت مستمر انجام میشود.
فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نیرو با اشاره به تشکیل قرارگاه سازندگی گفت: این قرارگاه بر اساس چند محور تشکیل شده که محور اصلی قرارگاه سازندگی عدم دخالت در پروژههایی که سرفصل بودجهای در شرکتهای آب و برق سراسر کشور دارند، است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه حرکت پویایی در حوزه بسیج صنعت آب و برق در حال انجام است، خاطرنشان کرد: طبق جلساتی که با سازمان بسیج کشور داشتیم مقرر شد از پتانسیل خدمات فنی مهندسی این قرارگاه در حوزه محرومیتزدایی آب و برق روستاها استفاده شود.
به گفته جعفرزاده، قرارگاه سازندگی بسیج وزارت نیرو در حال فعالیت در روستای گلی استان کرمانشاه است که در زمان زلزله سرپل ذهاب دچار آسیب شده بود.
وی با بیان اینکه شناسایی نقاط آسیبپذیر و محروم حوزه آب و برق از دیگر محورهای این قرارگاه است، ادامه داد: تا امروز ۶۳۰ روستا در حوزه آب شناسایی شده که به خاطر حضور در مناطق سختگذر انجام فعالیت در آنجا دشوار است.
فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نیرو با اشاره به جلسات مختلف با دستگاههای فعال در امر محرومیتزدایی، یادآور شد: مقرر شد روستاهایی که توسط دیگر دستگاههای فعال در امر محرومیتزدایی شناسایی میشوند، مشکلات حوزه آب و برق را با استفاده از ظرفیت فنی مهندسی قرارگاه سازندگی بسیج وزارت نیرو برطرف کنند.
وی قرارگاه سازندگی بسیج وزارت نیرو را در زمینه کمکهای مومنانه فعال دانست و افزود: با توجه به شرایط کرونا این قرارگاه در چندین مرحله حدود 12 میلیارد ریال از مجموعه وزارت نیرو کمک جمع آوری و توزیع کرد که تقدیر سازمان بسیج کشور را در بر داشت.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: از حضور گروههای جهادی در بخشهای مدیریت بحران بهویژه در شرایط خاص نیز میتوان استفاده کرد، چرا که این گروهها با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که دارند میتوانند در این زمینهها موثر باشند.
وی حضور در فضای مجازی را دومین محور فعالیت مهم بسیج وزارت نیرو برشمرد و یادآور شد: با توجه به توصیه مقام معظم رهبری به حضور فعال بسیجیان در فضای مجازی و رفع تهدیدها و با توجه به وجود ظرفیت بسیار خوب در این زمینه، جامعه نخبگان بسیج وزارت نیرو در دو رویکرد تحکیم مبانی انقلاب و استفاده از فضای مجازی در مسائل مهم صنعت آب و برق مانند پایداری و مدیریت شبکه حضور فعال دارد.
جعفرزاده افزود: برای مثال در زمان پیک مصرف در یک روز بر اساس آمار توانیر، با استفاده از ظرفیت فضای مجازی موجب صرفهجویی ۳۰۰ مگاوات شدیم.
وی در پایان تصریح کرد: کانون بسیج مهندسین با ظرفیت بالا میتواند زمینه ابتکارات در حوزه آب و برق را فراهم کرده و با استفاده از این ظرفیت میتوان عمده نیازهای هر استان را شناسایی کرد.
وزیر نیرو نیز در این همایش با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب که «بسیج نمونه و مسطوره ملت ایران است.» از آن به عنوان جامعترین و آرمانیترین تعبیری نام برد که میتوان برای این نیروی مردمی داشت و گفت: بسیج باید نمایشگر همه خصوصیات آن مجموعه بزرگ یعنی ملت ایران باشد؛ هم تنوع آن را داشته باشد و نیز همان کیفیت را از خود نشان دهد.
اردکانیان با اشاره به تنوع ملت ایران در فرهنگ و آداب افزود: اشتراک ها، پایمردیها و حسنهای ملت ایران باید در این مسطوره متجلی شود.
وی با اشاره به حضور فعالانه بسیج وزارت نیرو در اجرای طرحهای محرومیتزدایی، تامین آب و برق، تشکیل هستههای فنی و مهندسی و مدیریت حوادث و بلایای طبیعی اظهار داشت: وزارت نیرو به لحاظ سطح وسیع ارتباط با مردم دستگاه منحصربفردی در سازمان دولت است. هیچ دستگاهی چنین سطحی از ارتباط را ندارد و این امکان، مسئولیت سنگینی را میطلبد.
اردکانیان تاکید کرد: باید قادر باشیم عرصهای را برای فعالیت بسیج به عنوان عرصه دائمی و اصلی تعریف کنیم که ضمن مهم دانستن دیگر عرصهها، اگر قرار است نمونه و مسطوره ملت ایران باشد این عرصه فعالیت وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: نیاز اصلی ما این است که بتوانیم در استفاده از منابع موجود اعم از زیست محیطی مانند آب و انرژی و نیز انسانی و مالی مردم را دخیل کنیم؛ این کار مهمی است و از دست هر کسی هم برنمیآید.
وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد: مسطوره ملت ایران بودن به معنای نمایندگی کردن حضور مردم در عرصه صنعت است. این نقش منحصربه فرد، دائمی و تمام نشدنی است. باید قادر باشیم، مردم را در گردش امور مداخله دهیم که مدیریت مصرف بخشی از آن است که بسیاری از روش ها و عرصههای دیگر را میتوان به این اضافه کرد.
وی افزود: مسطوره ملت بودن تنها یک تعبیر زیبا نیست بلکه یک مسئولیت بزرگ هم است.
اردکانیان در عین حال با اشاره به توصیه رهبر انقلاب در زمینه عرصههای اخلاقی، ضمن تاکید بر ضرورت انعکاس دستاوردها به بهترین شکل گفت: اصلیترین چالش امروز و فردای ما در میان تمام تهدیدها، فشارها و گرفتاریهای داخلی و خارجی، عرصه اخلاقیات است که باید محدودترین منبع در اختیار یعنی فرصت را به کار این چالش بیاوریم.
وی گفت: عرصههای اخلاقی، میدانی است که همه صنوف و حرفه ها باید در آن بازنگری جدی داشته باشند.
وی همچنین با بیان این که زندگی مردم در جهان به دوران پیش و پس کرونا تقسیم خواهد شد، افزود: پدیده کووید-19 به لحاظ وسعت تاثیر و همهگیری که ایجاد کرده، وسیعترین و تاثیرگذارترین پدیده در زندگی بشر معاصر است، نه به جهت صرفا تلفات انسانی که ایجاد کرده و متاسفانه خواهد کرد، بلکه جنگهای جهانگیر هم به همین شکل بودهاند و بیش از این هم تاثیر خواهد گذاشت.
اردکانیان گفت: ما به لحاظ زمانی در مقطع حساسی از تاریخ زندگی میکنیم. زندگی بشر تا سالها بعد، نتیجه شکلگیریهایی است که در این مقطع زمانی شکل گرفته و یا میگیرد. بنابراین لازم است در این تعیین تکلیف، شکلدادنها و تدوین الگوها به عنوان یک ملت بزرگ که یک درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده، عقب نمانیم و در آن سهم و نقش داشته باشیم.
گفتنی است، این همایش در استان زنجان با حضور مدیران عامل و فرماندهان بسیج شرکت های صنعت آب و برق استان در محل شرکت توزیع نیروی برق برگزار شد و در پایان از فرمانده بسیج پایگاه مهدی شهید خلیفه شرکت آب منطقه ای زنجان، مهندس علیرضا حاجی میری با اهداء لوح تقدیر و سپاس تجلیل شد.