برگزاری مراسم جشن عید غدیر خم در شرکت آب منطقه ای زنجان با حفظ و رعایت پروتکل های بهداشتی
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم شروع و سپس با پخش نمآهنگ ها و سرودهای ویژه جشن عید غدیر که در وصف امام، مولا و پیشوای شیعیان جهان حضرت امیرالمومنین امام علی (ع) تهیه شده بود، ادامه یافت.
در این جشن باشگوه؛ حجت الاسلام والمسلمین ترابعلی صبری نیا ، امام جماعت شرکت آب منطقه ای زنجان اظهار کرد: مفهوم ولایت و امامت، علاوه بر کسب اطلاعات بهطور معرفتی نسبت به ائمه و حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) باید محبت خود را نیز نسبت به آن بزرگواران زیاد کنیم.
وی، توضیح داد که ولایت فقط یک مساله اعتقادی نیست و از جنبه عملی نیز برخوردار است. بهطور مثال نبوت که موردقبول همه ادیان ابراهیمی است، به این معنی که خداوند بهجز غریزه، عقل و فطرت، راه دیگری بهعنوان وحی نیز برای هدایت بشر در نظر گرفته، علاوه بر اینکه یک موضوع اعتقادی است جنبه و لوازم عملی نیز دارد.
وی گفت: در موضوع ولایت نیز اگرچه در مذهب شیعه، ما امامت را بهعنوان یکی از اصول دین و بهطور اعتقادی قبول داریم اما در فروع دین و در موضوع وظایف دینی نیز باید به تولی و تبری عمل کنیم.
امام جماعت شرکت آب منطقه ای زنجان، در ادامه گفت: رسول خدا(ص) در موارد متعدد از طرف بارتعالی و نه از طرف شخص خود، حضرت علی(ع) را بهعنوان شایستهترین فرد برای جانشینی خود معرفی کرد.
وی افزود: عقیده ما این است که پیامبر (ص) از طرف خدا حضرت علی (ع) را بهعنوان کسی که شایستگی دارد بدون خطا رهبری جامعه اسلامی را به عهده بگیرد، معرفی کرده و این همان عقیده اصلی شیعه بوده و چیزی است که باعث شیعه بودن ما میشود. نصب الهی امام از سوی پیامبر (ص) است که عقیده اصلی شیعه را تشکیل میدهد. حال ممکن است مردم امامت او را بپذیرند یا نه. این در اصل امامت تفاوتی ایجاد نمیکند. حال اگر مردم بپذیرند البته امام میتواند علم خود و رهبری خود را در اختیار آنها قرار دهد و آنها را بهرهمند کند.
حجتالاسلاموالمسلمین صبری نیا، در ادامه افزود، گروهی بودند که در ابتدای رسالت به پیامبر (ص) میگفتند که حاضرند به او ایمان آورده و جان و مال خود را در اختیار وی قرار دهند اما بهشرط اینکه او نیز جانشین خود را از میان قبیله آنها برگزیند. پیامبر اسلام باوجوداینکه شاید ازنظر سیاسی مصلحت بود این پیشنهاد را بپذیرد به آنها میگفت که این موضوع در اختیار او نیست و او فقط کاری که خدا از او بخواهد را میتواند انجام دهد و لذا در مورد رهبری و جانشینی نمیتواند به کسی قولی بدهد.
وی، سپس در ادامه تفسیر مفهوم ولایت گفت: ولایت یک امر فردی و شخصی نیست که هرکسی بتواند بهطور فردی و از طریق اعتقادی به امام وصل شده و بگوید من صاحبولایت شدم.
امام جماعت این شرکت، افزود: سیستم ولایی یک شبکه اجتماعی ایجاد میکند که در آن افراد مانند یک حزب به هم تنیدهاند و منافع و هدف مشترک دارند و پیروزی یکی، پیروزی دیگری است. برای همین در ادامه آیه ولایت میخوانیم که خداوند پیروزی را از آن «حزب خدا» میداند.
حجتالاسلاموالمسلمین صبری نیا، سپس نتیجهگیری کرد که ولایت نهفقط یک امر اعتقادی بلکه یک امر عملی نیز هست و صرف عقیده در آن کافی نیست. به همین ترتیب در مورد ولایت حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) نمیتوان بدون همکاری با جامعهی پیروان آن حضرت از برکت ولایت او برخوردار بود.