|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

مهندس یوسف رضاپور، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در برنامه زندۀ مطالبه شبکه اشراق صدا و سیمای مرکز زنجان حاضر شد و به سئوالات مجری برنامه پ

حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در برنامه زندۀ مطالبه شبکه اشراق صدا و سیمای مرکز زنجان

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان،در ابتدای این برنامه، رضاپورضمن عرض سلام و تبریک اعیاد شعبانیه به همه هم استانیهای عزیز،گزارشی از وضعیت بارندگی ارئه نمود و اظهارکرد:براساس اعلام 9 ایستگاه باران سنجی ما که دفتر مطالعات پایه منابع آب این شرکت مداوم آنها را رصد می کند،تا دیروز حدود 305 میلی متر بارش باران در استان ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته در این تاریخ منفی بوده ولی نسبت به متوسط دراز مدت حدود 36 درصد افزایش را نشان میدهد.

وی گفت: در سال آبی امسال ،بارندگی خوبی داشتیم که عمدتا بصورت بارانهای کم شدت یا به شکل بارش برف بوده و همانگونه که مستحضرید ماندگاری و جذب خوب برف ،از محاسن آن بوده و نسبت به باران دارای منافع بالاتری در جهت تامین منابع آب زیرزمینی دارد.

این مقام مسئول افزود:در بارندگیهای فروردین سال قبل 23 استان بارشهای خوبی داشتند که از این تعداد 10 استان در معرض سیل قرار گرفتند که استان زنجان نیز یکی از این استانها بود،ولی به لطف خدا و همکاری همه دستگاههای اجرایی ذیربط توانستیم بر این مشکل فائق آییم.

رضاپور در ادامه به وضعیت سدهای استان اشاره کرد و افزود: 67درصد حجم مخزن سد تهم پر است که این در سال گذشته 52 درصد بود و هم اکنون دارای وضعیت مطلوبی است و حدود 15 درصد افزایش را نشان میدهد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان،اظهارداشت: که 67 درصد حجم مخزن سد گلابر پر است در حالیکه در سال گذشته این میزان 55 درصد بود و سد کینه ورس که بیشترین آورد را داشته و معادل 1.5 برابر حجم سدآب آورد داشت، جهت جلوگیری از سیلاب، رهاسازی شده بود در حال حاضر 87 درصد پر شدگی حجم مخزن دارد.

این مقام مسئول افزود: در مجموع حجم آب های ذخیره شده در پشت سدهای استان268 میلیون متر مکعب است که سال گذشته 245 میلیون متر مکعب بود و در واقع علیرغم رهاسازی های صورت گرفته 9درصد بیشتر از سال گذشته است.

رضاپور ادامه داد:درست است که بارندگی های خوبی در استان رخ داده،ولی این به معنا نیست که شرایط بحران آبی بخصوص در دشتهای استان مرتفع شده است،بلکه این گونه نیست و ما اگر می خواهیم دشتها را احیاء کنیم به یک  دوره 20 ساله نیاز داریم.

وی، تصریح کرد:سه سد بزرگ درحال ساخت در استان داریم که بلوبین،مراش و مشمپا می باشند و از این تعداد 2 سد مراش و بلوبین بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در صورت تامین اعتبار لازم و رفع بدهی به پیمانکار پروژه، برنامه ریزی کردیم که امسال این سدها آبگیری شوند.

این مقام مسئول به سد مشمپا نیز اشاره کرد و گفت:علت تاخیر در احداث این سد مسائل زیست محیطی مطرح شده بود که از طریق پیگیریهایی که دکتر وقفچی نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی به اتفاق بنده از معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست داشتیم این مشکل نیز مرتفع شد و علیرغم بدیهی حدود 100 میلیارد تومانی به پیمانکار این سد ( قرارگاه خاتم الانبیاء )،کارگاه سد در سال 98 فعال شد و حدود 36 درصدنیز پیشرفت فیزیکی دارد و درصورت تامین منابع مالی تا 2 سال آینده می تواند به مرحله آبگیری برسد.

رییس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان افزود:همواره 70 درصد بارشها در فضا تبخیر می شوند و حدود 30 درصد باقی مانده و قابل برنامه ریزی می باشد و این در حالی است که در دنیا استانداردی برای مصرف آب برنامه ریزی شده وجود دارد به این صورت که اگر میزان برداشت آب از منابع تجدید شونده تا 20 درصد باشد شاهد شرایط پایدار، 40 درصد باشد شاهد شرایط قابل تحمل و در صورتی که بیش از 40 درصد باشد وارد شرایط تنش آبی خواهیم شد، وی تصریح کرد: اما اگر برداشت آب از منابع تجدید شونده بیش از 60 درصد باشد وارد بحران آبی می‌شویم، این در صورتی است که نسبت مصرف آب در کشورما نسبت به پتانسیل تجدید شونده 86 درصد است، بنابراین ما در مرحله بحران آب هستیم و اگر این روند ادامه داشته باشد در آینده با تبعات بسیار سنگین آن روبرو خواهیم شد.

مهندس رضاپور گفت: برای تولید یک کیلو برنج 4 هزار لیتر و هرکیلو هندوانه 286 لیتر آب مصرف می شود و پاسخ این سوال که آیا به لحاظ اقتصادی کشت این نوع محصولات پر مصرف آبی برای استان بازده خوبی دارد؟ قطعاً جواب منفی است، به این دلیل که با چنین اوضاع وخیم آبی و سردسیر بودن منطقه ،برخی محصولات کشاورزی بویژه هندوانه،خربزه،سیب زمینی و گوجه فرنگی و دیگر اقلام کشاورزی ، در شهریور به ثمر میرسند و درآن مقطع دارای حداکثر بهای تمام شده و حداقل قیمت فروش هستند که این هم به ضرر کشاورز و هم به ضرر منابع آبی است.

رئیس کارگروه سازگاری با کم آبی استان ، به مصوبه هیات وزیران اشاره نمود و اظهارکرد:هدف مصوبه سازگاری با کم آبی، تطبیق مصرف کنندگان با منابع آبی موجود است.ضمناً تاکید نمود که هر گونه تخصیص جدید کشاورزی ممنوع بوده و قابل بارگذاری نمی باشد.

وی تاکید کرد:علیرغم مصارف آبی بالایی که برخی محصولات کشاورزی دارند مانند هندوانه ، برنج و ... همچنان کشت و تولید آن در استان ادامه دارد،بدون اینکه تناسب عرضه و تقاضاوجود داشته باشد تا بتوان سازگاری با کم آبی را در عمل پیاده نمود.

رضاپور، به چاههای غیر مجاز استان نیز اشاره کرد و افزود: در کل استان 20347 حلقه چاه وجود دارد که از این میزان 14049 حلقه مجاز و دارای پروانه بهره برداری هستند و 6298 حلقه نیز غیر مجاز می باشد که از این میزان از سال 93 تاکنون 3797 حلقه پرشده اند و اگر درصدی حساب کنیم حدود 70 درصد چاههای استان مجاز و 30 درصد مابقی غیرمجاز هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان،گفت: میزان 947 میلیون متر مکعب به تخلیه آب چاههای مجاز اختصاص دارد و 299 میلیون متر مکعب هم به چاههای غیرمجاز تعلق دارد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال جهش تولید ، عنوان داشت: 2 خبر مسرت بخش در این خصوص برای هم استانهای گرامی دارم که با هماهنگی صورت گرفته با معاون اقتصادی استاندار محترم ، جهت 2 سرمایه گذاری بزرگ در استان که یکی در منطقه  غرب زنجان است و بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان آورد سرمایه دارد، حدود 23 لیتر در ثانیه تخصیص آب دریافت کرده ایم و برای شهرک صنعتی شماره 4 نیز 13 لیتر در ثانیه آب اختصاص یافته است و این موضوع می تواند جهش تولید در زنجان را میسر سازد.

رضاپور گفت:علاوه بر این موضوع، با رایزنی هایی که با وزارت نیرو صورت گرفته است، توانستیم به ازای چاههای مسدود شده ای که میزان ذخیره آن در دشت خدابنده بخصوص سجاسرود حدود 1.4 میلیون متر مکعب است ، جهت حدود 80 واحد کشت گلخانه و صنایع کوچک ،مجوز تخصیص آب لازم را اخذ نمائیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان،به بحث پساب نیز اشاره نمود و اظهارداشت:حدود 11 میلیون متر مکعب خروجی آب از تصفیه خانه آب زنجان وجود دارد که با مدیریت و هماهنگی لازم با آبفای شهری و دیگر مراجع ذیربط می تواند برای صنایع پر آب طلب منبع تامین آب خوبی قرار گیرد.

کد خبر: 1903
  تاریخ خبر : 26 فروردین 1399
 کارشناس روابط عمومی
 592
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 216
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 16,495
  • بازدید دیروز : 26,382
  • کل بازدید : 8,825,397
  • آخرین به روزرسانی : 5 آذر 1403 14:55:34
  • شناسه IP شما : 3.135.205.26

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000