در ابتدای مصاحبه، سرمستی با اشاره به میزان قابل ملاحظه ضایعات غذایی در استان و میزان هدر رفت آب مجازی و انرژی این ضایعات گفت: مواد غذایی دور ریز دارای حداقل 30 درصد از آب مجازی استفاده شده را در خود دارند و با هدر رفت آنها در واقع 30 درصد منابع آبی از بین رفته و این به معنی اسراف در مصرف و هدر رفت منابع مالی و انرژی است.
وی با اشاره به آیات شریفه که در آن خداوند از مردم می خواهد از اسراف و تبذیر دوری ورزیده و هزینه های خویش را در چارچوب اعتدال قرار دهند و از نعمت های خداوند استفاده کرده ولی اسراف نکنند گفت:بر اساس آموزه های دینی، اسراف یا دور ریز مواد غذایی نه تنها نادرست و حرام است، بلکه شخص را نسبت به جامعه و ایندگان مدیون می سازد .
مدیر امور منابع آب شهرستان زنجان با بیان این مثال که، یک کیلو سیب معادل 700 لیتر آب مصرف می کند. اظهار داشت: کشاورزان عزیز اگر به هر دلیلی اعم از عدم سم پاشی یا سم پاشی نادرست و ... یک کیلو سیب را ضایع نمایند در واقع 700 لیتر آب را هدر داده اند و یا یک کیلو گندم با عدم برداشت بموقع و یا سن زدگی حدود 1300 لیتر آب را هدر می دهد.
وی تغییر الگوی کشت و انتخاب روشهای نوین آبیاری را، راه حلی مناسب در جهت حفظ منابع آبی دانست.