سمینار آموزشی مدیریت استرس(2) در شرکت آب منطقه ای زنجان برگزارشد.
دکتر چراغی،استاد دانشگاه زنجان در این سمینار آموزشی با اشاره به تعریف استرس گفت: استرس شرایط یا احساسی است که در آن، فرد از لحاظ ادراکی بر این باور است که مجموع خواستهها و انتظاراتی که از او وجود دارد، فراتر از منابع، امکانات و توانمندیهای در اختیار اوست.
چراغی اظهارکرد:این باور و انتظار منجر به مواجهه نادرست با استرس می شود که در محیط کار و حتی در برخورد با دوستان و آشنایان و حتی خانواده به نوعی خود را بروز می دهد.
وی افزود:هر شخصی در مواجهه با استرس با عواملی همچون؛ بدنی و جسمانی،رقابتها،ناکامی ها و محرومیت ها،باورها و عقاید،انتظارات و نگرشها،شخصیت،تعارض ها وفشارها روبرو است که می بایست با راهکارمناسب با این عوامل برخورد نماید.
این استاد دانشگاه به دو عنصر درونی و بیرونی برای کنترل استرس اشاره کرد وگفت: عوامل بیرونی ایجادکننده استرس عبارت از آلودگی هوا، سر و صدای محیط، رفتارهای ناهنجار دیگران، نقل و انتقالات، عدم امنیت ، کم بودن منابع و حمایتهای شغلی و ...... می باشند که موجب استرس میشود.
این روانشناس افزود: همچنین روابط خانوادگی که نتواند آرامش و موفقیت مورد نیاز فرد را تأمین کند به فشار روانی منجر میشود.
دکتر چراغی به عوامل درونی ایجادکننده استرس نیز اشاره کرد وافزود: ژنتیک، تنشهای پیشین فرد، بالا بودن فشار خون، آماده نبودن بدن برای مقابله با استرس، وجود افکار زیاد به واسطه مسائل مختلف و درگیریهای ذهنی موجب استرس میشود.
سپس وی به بیان اثرات جسمانی و روانی استرس،راهکارهای مواجهه با استرس ارتباط با فرزند نوجوان،طرق کاهش استرس های زندگی خانوادگی پرداخت و در پایان به سوالات حاضرین با ذکر مثالهای عینی پاسخ داد.