مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با مدیرکل دادگستری استان زنجان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان را معاون حفاظت و بهره برداری مدیران دفاتر حراست و حقوقی و رییس گروه تلفیق و بیلان شرکت آب منطقه ای زنجان همراهی کردند، مهندس رضاپور با قدردانی از حساسیت و علاقه مدیرکل دادگستری استان نسبت به بحران آب در منطقه و همکاری ویژه دستگاه قضا در این راستا اظهارکرد: طبق آخرین آمار برداری توسط 5 مشاور تعیین شده در محدوده مطالعاتی در استان تعداد 14046 چاه مجاز با دبی آب حدود 988 میلیون مترمکعب و تعداد 8437 حلقه چاه غیر مجاز با دبی حدود 283 میلیون متر مکعب وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیش از 90درصد از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف می شود افزود: از 7 دشت استان که در محدوده مطالعاتی قرار دارد 5 دشت در شرایط بحرانی قرار داردو 2دشت دیگر جزء مناطق آزاد می باشد و می توان گفت در مجموع در این استان سالیانه حدود 77 سانتی متر سطح تراز آب های زیرزمینی پایین می رود و اگر درست مصرف کردن را در برنامه های کشاورزان و بهره برداران قرار ندهیم، در آینده حتی آبی برای شرب هم در این مناطق نخواهیم داشت.
دبیر شورای حفاظت منابع آب استان گفت: دشت های ممنوعه استان بخاطر استفاده بیش از حد از منابع آب آنها به این وضع دچار شده اند و اگر می خواهیم به سطح نرمال برسیم باید میزان برداشت از این دشت ها ، از میزان آورد و تزریق آب حاصله از برف و باران کمتر شود تا دشت ها احیاء شوند.
رضاپور در پایان تاکید کرد؛ این شرکت براساس تکالیف محوله از سوی وزارت نیرو و شرکت مادر تخصصی منابع آب ایران درصدد است مصرف آب را از سوی کشاورزی به سمت صنعت سوق دهد تا از این طریق هم موجب اشتغالزایی شده و هم مصرف منابع آب موجود را کنترل نماید.
در ادامه حجت الاسلام صادقی نیارکی با تاکید بر ممنوعیت کشت محصولات پر آب بر از سوی متولیان امر اظهار داشت: به غیر از مواردی که شامل ماده 45 قانون توزیع عادلانه آب می شوند و بیشتر برای شرب و بهداشت و چاههای قدیمی است، اجازه ندهید کسی موجب خسران آبخوانها و سفره های آب زیرزمینی شود.
وی در ادامه به برداشت سنتی و نا متعارف چاههای مجاز از منابع آب زیرزمینی اشاره نمود و افزود: باید بازنگری اساسی در خصوص استفاده بیش از حد مجاز بهره برداران و کشاورزان از چاههایی که دارای پروانه بهره برداری هستند،صورت گیرد.
مدیرکل دادگستری زنجان به برداشت غیرمجاز و بالای کشاورزان در روستاهای مجاور رودخانه قزل اوزن در محدوده مطالعاتی این استان نیز اشاره نمود و عنوان داشت: همه منابع آبی که در رودخانه ها،انهار و سفره های آب زیرزمینی جاری هستند جزء اموال بیت المال محسوب می شوند و با متخلفین باید به عنوان متعرضین به حقوق عموم مردم برخورد کرد.
نیارکی ضمن تاکید بر اهمیت آب از دیدگاه اسلام و توصیه بزرگان دینی و علمی به اسراف نکردن این نعمت الهی، خطاب به مدیرعامل و مدیران شرکت آب منطقه ای زنجان اظهار کرد:باید سه رویکرد مهم و اساسی اول؛ شناسایی چاههای جدید غیرمجاز دوم؛ پرکردن چاههای غیرمجاز با صدور حکم قضایی و سوم ؛ نصب کنتورهای هوشمند برروی چاههای مجاز در استان را در دستورکار خود قراردهید و این موضوع شدنی نیست مگر اینکه با نگاه انقلابی و حرکت جهادی همراه باشد.