|  رنگ  |  + 0 -  | 
ADA
بستن این پنجره
راهنما

این سایت مطابق با استاندارهای ADA برای نابینایان مناسب‌سازی شده و سازگاری این استاندارد در بخش‌های مختلف لحاظ گردیده است.
بستن این پنجره

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت:

قیمت‌گذاری آب کشاورزی یکی از راه‌حل‌های مواجهه با بحران آب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان به قیمت‌گذاری آب در حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: قیمت‌گذاری آب سبب بازدارندگی اسراف بی‌رویه می‌شود و کشاورزان را به سمتی می‌برد که محصولات سود ده کاشت کنند.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، مهندس یوسف رضاپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار داشت: در سال‌های خشکسالی قرار داریم و باید چاره‌ای برای آب و بهینه مصرف کردن این نعمت الهی پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه میانگین مصرف هم استانیها در طول شبانه‌روز بیش از 100 لیتر از میانگین مصرف است، گفت: همواره حرف ما این بوده که آب را درست مصرف کنیم و متاسفانه برخی‌ها فکر می‌کنند که ما می‌گوییم کم مصرف کنید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با بیان اینکه یکی از عللی که شهروندان حتی یک قطره هم از آب معدنی را دور نمی‌ریزند واقعی بودن بهای آب معدنی است، گفت: ارزان بودن آب لوله‌کشی شهری یکی از دلایلی است که شهروندان به هیچ وجه به اسراف آن توجه نمی‌کنند.

وی در ادامه گزارشی ازهدر رفت آب در حوزه کشاورزی ارایه نمود و گفت: برخی‌ها فکر می‌کنند که وجود چاه‌های غیرمجاز سبب زیاد شدن مصرف آب در حوزه کشاورزی است ولی باید بگویم که اضافه برداشت‌های آب از چاه‌های مجاز نیز سبب مصرف بالای آب در این حوزه شده است.

رضاپور به سهم بیش از 90 درصدی آب درحوزه کشاورزی اشاره کرد و افزود: حوزه کشاورزی سال‌هاست که بیشترین سهم را در مصرف آب شرب دارد و باید فکری به این وضعیت کرد.

وی با نهایت تاسف به کاهش یک متری آب در دشت‌های ابهر و خرمدره به طور سالانه گفت: باید به این وضعیت موجود چاره ای اندیشید و راهکار مناسبی برای این موضوع پیدا کرد.

این مقام مسئول یکی از مشکلات موجود را مشخص نبودن تاریخ اعتبار چاه‌های آب کشاورزی عنوان کرد و افزود: متاسفانه قانون، اجازه مشخص کردن مدت زمان اعتبار را برای چاه‌ها را نداده است و می‌توانیم بگوییم یک خلاء قانونی است.

وی با بیان اینکه در دهه 60 بدون حساب و کتاب و برنامه‌ریزی مجوز چاه برای کشاورزان و بهره برداران صادر شد، گفت: متاسفانه هیچ گونه تاریخ اعتباری هم برای آن چاه‌ها در نظر گرفته نشده است و عملا دائمی است.

رضاپور یکی از مشکلات دیگر در حوزه آب کشور و استان را به قانون صدور مجوز به چاههایی که قبل از سال 85 حفر شده اند دانست و اظهار داشت: پس از اعلام مجلس شورای اسلامی در این خصوص در واقع یک شبه آمار چاه‌های غیرمجاز چندین برابر رشد کرد و بصورت تصاعدی تعداد حفر چاه‌های غیرمجاز افزایش یافت، به طوری که سودجویان برای بهره‌مند شدن از مزایای قانون مصوب به حفر چاه در اقصی نقاط کشور دست زدند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان از مسدودی 3 هزار و 263 حلقه چاه غیرمجاز در سال‌های اخیر خبر داد و افزود: البته از دادستان زنجان هم بخاطر همراهی و حمایت بی‌دریغ تشکر می‌کنم که واقعا به عنوان یک حامی عمل کرده است.

وی در ادامه ضمن انتقاد از اضافه برداشت‌های چاه‌های مجاز اظهار داشت: اگر بهای آب واقعی بود کشاورزان با درایت خاصی محصول سوددهی را برای کشت انتخاب می‌کردند و متاسفانه این چنین نیست و ارزانی آب سبب اسراف بی رویه آب شده است.

رضاپور از حضور 13 اکیپ بازرسی در سطح استان برای ثبت تخلفات خبر داد و گفت: یکی از خلاءهای قانونی که وجود دارد این است که اکیپ‌های بازرسی ما اجازه ورود به حریم شخصی افراد را ندارند و حتی اگر مطمئن باشیم افراد در داخل منزل چاه غیرمجازی را حفر می‌کنند اجازه ورود نداریم.

وی پیچیده بودن مراحل قضایی برای مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز را یکی از مشکلات اصلی دانست و گفت: اگر دادگاه به نفع ما رای دهد فرد متخلف می‌تواند با اعتراض کردن به رای حدود دو سال رای قطعی دادگاه را به تعویق بیندازد و این یکی از مشکلاتی است که افراد متخلف این را آموخته‌اند که با اعتراض خود به رای دادگاه پرونده وارد دیوان عدالت خواهد شد و تصمیم گیری در مورد چاه غیرمجاز چند ماهی به تعویق خواهد افتاد و در این اثنا متخلفین به برداشت غیرمجاز خود ادامه می دهند.

 

این مقام مسئول وجود مشکلات اقتصادی را یکی از علل تخلف برخی افراد برای حفر چاه غیرمجاز دانست و گفت: بیکاری و تامین معیشت سبب شده است که برخی افراد به سمت حفر چاه‌های غیرمجاز و کشاورزی بروند و گاهی اوقات برای مسدود کردن چاه‌ها با بدترین رفتارها از سوی خانواده فرد مواجه می‌شویم که می‌گویند اگر این چاه را ببندید ما چگونه امرار و معاش کنیم.

وی در ادامه به قیمت گذاری آب کشاورزی تاکید کرد و گفت: اگر بخواهیم مصرف بی‌رویه آب کنترل شود باید قیمت آب قیمت‌گذاری شود و این کار سبب می‌شود همه قدر آب را بدانند و همانطور بی‌رویه مصرف نکنیم.

رضاپور گفت:رایگان بودن آب کشاورزی سبب می‌شود مانند غنیمت جنگی با آن برخورد شود و کسی برای صرفه‌جویی آن دل نسوزاند و قیمت‌گذاری آب سبب بازدارندگی می‌شود.

وی افزود: اگر هر لیتر آب را یک ریال قیمت‌گذاری کنیم سالانه 60 میلیارد لیتر مکعب آب صرف حوزه کشاورزی در کشور می‌شود و این قیمت‌گذاری سبب می‌شود 6 هزار میلیارد تومان وارد خزانه شود و با همین پول می‌شود کارهای بسیار زیادی در حوزه کشاورزی انجام داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان در پایان به موضوع بحران آب اشاره کرد و عنوان داشت: بحران آب خیلی جدی است و تعجب می‌کنم وقتی به بازار مراجعه می‌کنیم به قدری تنوع محصولات کشاورزی بالا است که گاهی اوقات فراموش می‌کنیم ایران کشوری است که با بحران آب دسته و پنجه نرم می‌کند و هیچ تغییری در رفتار مصرفی مردم نسبت به سال‌های گذشته حس نمی‌کنیم.

 

کد خبر: 1311
  تاریخ خبر : 24 شهریور 1397
 کارشناس روابط عمومی
 560
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 192
  • بیشترین بازدید همزمان : 516
  • بازدید امروز : 3,432
  • بازدید دیروز : 26,382
  • کل بازدید : 8,812,334
  • آخرین به روزرسانی : 4 آذر 1403 16:00:16
  • شناسه IP شما : 3.12.73.149

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : زنجان، ضلع شمالی فلکه قائم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای زنجان
  • کدپستی : 4513713133
  • تلفن : 02433441041
  • ارتباط مستقیم دفتر بازرسی : 11-02433136310
  • پست الکترونیکی : info[at]znrw.ir
  • پیامک : 3000819190
  • تلفن گویا : 02433136000