جشن بزرگ عید سعید غدیرخم با محوریت فرقه شناسی و شیعه شناسی دربین کارکنان صنعت آب و برق استان زنجان برگزارشد.
در این مراسم که با تلاوت آیاتی از کلام اله مجید توسط قاری بین المللی قرآن کریم استاد مرادی و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد،حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل خراسانی استاد حوزه و دانشگاه در بیاناتی واقعه غدیرخم را یک تاریخ ابلاغی از سوی خداوند به نبی مکرم اسلامی دانست و اظهارکرد:اگر جهان اسلام به چنین انشقاق و فتنه فرقه گرایی دچار شده همان لطمات زمان پس از غدیر است که سه گروه ناکثین یا گروه پیمانشکن که سردمداران این گروه، خصوصاً طلحه و زبیر که در سایه احترام عایشه، همسر پیامبر صلی الله علیه و آله، و کمکهای بیدریغ بنی امیه که در حکومت امام علی علیه السلام دستشان از همه جا کوتاه شده بود، سپاه بزرگی برای تصرف کوفه و بصره ترتیب دادند، خود را به بصره رساندند و آن را تصرف کردند.در این نبرد که به جنگ جمل مشهور است، طلحه و زبیر کشته شدند و سپاهشان پراکنده شد و گروهی به اسارت در آمدند که بعداً مورد عفو امام علی علیه السلام قرار گرفتند.
وی ادامه افزود:گروه بعد قاسطین یا گروه ستمگر بودند که رئیس این گروه معاویه بود که با فریب و نیرنگ، حدود دو سال و بلکه تا پایان عمر امام، فکر آن حضرت را به خود مشغول ساخت.
نبرد صفین در منطقهای میان عراق و شام بین علی علیه السلام و همین گروه به سرکردگی معاویه رخ داد که در آن، خون بیش از صد هزار مسلمان ریخته شد. در این نبرد، امام علیه السلام به هدف نهایی خود نرسید؛ هر چند معاویه در منطقه شام منزوی شد.
حجت الاسلام خراسانی گروه بعد را مارقین یا گروه خارج از دین نامید و گفت: اینان همان گروه "خوارج " هستند که تا پایان نبرد صفین در رکاب علی علیه السلام بودند و به نفع آن حضرت شمشیر میزدند، ولی فریب کاری معاویه سبب شد بر امام خود شورش کنند و گروه سومی تشکیل دهند که هم بر ضد امام، و هم بر ضد معاویه باشند.علی علیه السلام با این گروه در منطقهای به نام نهروان رو به رو شد و جمع آنها را متفرق ساخت.
این استاد حوزه ودانشگاه افزود:اگر در جامعه کنونی ماهم دقت نکنیم و از امام و مقتدای خویش غافل شویم چه بسا مثل بسیاری از کشورهای همسایه مانند عراق ، افغانستان و سوریه و ... دچار انشقاق و درگیری داخلی شویم و این موضوع رسالت همه مسئولین و نواندیشان در جامعه را سنگین می کند.
وی به زندگانی سراسر عشق و محبت حضرت علی (ع) و فاطمه صدیقه(س) اشاره کرد و افزود:همسران ایرانی باید برای دوام و قوام زندگی مشترک خود این دو مظهر عشق و صفا را الگوی خود قرار دهند تا در آینده، تربیت فرزندانشان ایرانی و اسلامی باشد.