نشست مشترک و کارگاه آموزشی ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب در شهرستان سلطانیه برگزارشد.
در ابتدای این نشست، عمران راضی رییس گروه طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی این شرکت با بیان اینکه کشور ما بلحاظ عدم رعایت الگوی مصرف دچار بحران آب شده است، افزود: استان زنجان هفت دشت دارد که پنج دشت آن در وضعیت بحرانی قراردارد و وضعیت دشت ابهر و خرمدره نسبت به سایر دشتهای استان بحرانیتر است.
وی ادامه داد؛ دشتهای زنجان ، ابهر ، سجاس ، گل تپه،زرین آباد و قیدار پنج دشت ممنوعه استان زنجان است و برداشت آب از این دشتها ممنوع می باشد.
راضی با بیان اینکه، سطح آبهای زیرزمینی بدلیل بارش های اندک و مصرف بی رویه، در استان زنجان 77 سانتیمتر پایین رفته است، ادامه داد: از هفت دشت استان زنجان وضعیت پنج دشت بحرانی اعلام شده است که وضعیت دشت ابهر و خرمدره نسبت به سایر دشتهای استان بحرانیتر است و سطح تراز این دشتها تا یک متر و 40 سانتیمتر پایین آمده است.
رییس گروه طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه ای زنجان در پایان سخنان خود از همه کشاورزان و بهره برداران شهرستان سلطانیه خواست در مصرف آب با رعایت الگوی مصرف و استفاده از آبیاری نوین دقت لازم را بعمل آورند.
در این نشست خانم دکتر وطن دوست، دبیر سازمان همیاران طبیعت استان نیز با اشاره به وضعیت بحرانی آب و وظیفه همگانی برای ترویج تغییر الگوی مصرف اظهار کرد؛ چمن سلطانیه،چمنی است که از آن به عنوان میراث تاریخی و جهانی به یادگار مانده از دوره های گذشته یاد می شود ، متاسفانه در حال حاضر به علت کمبود آب در معرض نابودی می باشد.
وی افزود:در سال های اخیر عوامل متعددی سبب تخریب و تضعیف این میراث تاریخی و جهانی شده که برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت های غیر قابل جبران باید اقداماتی عملیاتی از سوی مردم دلسوز و سازمان های ذیربط انجام گیرد.
دبیر سازمان همیاران طبیعت استان تشدید خشکسالی در سال های اخیر و برخی عوامل انسانی را که منجر به افت سطح آب زیرزمینی منطقه شده باعث از بین رفتن رطوبت طبیعی چمن سلطانیه دانست و افزود:اگر در حفاظت از منابع ملی استان و منطقه تعلل کنیم دچار خطای بزرگی خواهیم شد که در آینده جبران آن بسیار سخت و ناممکن خواهد بود.وطن دوست از همه کشاورزان و بهره برداران سلطانیه خواست در مصارف کشاورزی حداکثر صرفه جویی را در آب بعمل آورند.