رئیس گروه تلفیق و بیلان شرکت آب منطقه ای زنجان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت؛
وی افزود: منابع آب زیرزمینی، بزرگترین ذخیره قابل دسترسی آب شیرین در کره زمین را تشکیل می دهد و یکی ازمشکلات ایجاد شده در اثر برداشت بی رویه آب از سفره های آب زیرزمینی، افت سطح آب، متراکم شدن لایه ها و رسوبات است.
پرنلو اظهار کرد: این امر باعث میشود سفره های آب زیر زمینی پایداری خود را از دست داده و موجب از بین رفتن فضاهای بین ذره ای بخصوص در ذرات سیلت و ماسه شده و در نهایت پدیده نشست زمین اتفاق می افتد و این مقدار نشست زمین برای هر ده متر افت سطح آب تقریبا بین یک تا پنچاه سانتی متر متغیر می باشد.
رئیس گروه تلفیق و بیلان شرکت آب منطقه ای زنجان ادامه داد که؛در دهه های اخیر، به خصوص در 20 سال گذشته، برداشت بیش از حد مجاز آب از آبخوان های استان زنجان، موجب افت سطح سفره های آب زیرزمینی شده است.وی گفت: بررسی آمار موجود نشان میدهد که متوسط افت سطح آب سفره های آب زیرزمینی استان، سالیانه 77 سانتی متر می باشد. پرنلو تصریح کرد: بنابر این، ضرورت دارد پیش از اینکه سفره های آب زیرزمینی از بین رفته و امکان احیاء آنها وجود نداشته باشد، در زمینه فرهنگ استفاده از آب برای مصارف مختلف"شرب، صنعت و کشاورزی" از طرف کلیه آحاد جامعه، بازنگری انجام پذیرد.