معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، در گفتگوی اختصاصی با باشگاه خبرنگاران جوان :
مهانفر ادامه داد که؛قریب به 21 هزار حلقه چاه در استان زنجان داریم که از این 21 هزار حلقه ،7 هزار و 369 حلقه چاه که در واقع به صورت پرونده های رسیدگی شده یا در حال رسیدگی و مشمول تعیین تکلیف هستند.وی ادامه داد که؛ شهرستان زنجان با تعداد 3371 حلقه چاه بیشترین و شهرستان خرمدره با تعداد 11 حلقه چاه کمترین تعداد چاه مشمول تعیین را دارند.
وی افزود: تعدادی از این چاه ها در واقع سوار بر روی سفره های آب زیرزمینی می باشند و تاثیر گذاری بسیار بالایی بر این منابع دارند و تعدادی از این چاه ها هم در حاشیه این سفره ها هستند که به هرحال همین ها بایستی تعیین تکلیف شوند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: از این 7 هزار و 369 حلقه چاه غیرمجاز تقریبا 5 هزار و 567 حلقه چاه تا کنون کارشناسی و مستندات آن آماده است وامید است در 6 ماهه نخست سالجاری بتوانیم 1802 حلقه چاه را کارشناسی کنیم .
مهانفر گفت: دراستان زنجان در حدود 4/2 میلیارد متر مکعب کسری آب سفره های زیرزمینی را داریم و این موضوع سال گذشته 125 میلیون متر مکعب بود .
وی ادامه دادکه؛ وقتی میگوییم چاهی غیر مجاز است منظور این است که از مرجع قانونی اش که آب منطقه ای است پروانه حفر و نصب منصوبات و بهرداری نگرفته اند و بر اساس قانون بعد ازسال 85 چاه هایی که بدون مجوز حفر شده اند، غیر مجازند و باید مسلوب المنفعه شوند وچاه هایی که قبل از سال 85 است بایستی تعیین تکلیف شوند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای زنجان، افزود: درسال 96 ،428 حلقه چاه مسدود 26 فقره هم اصلاح منصوبات شده است و بر این اساس 47 /28 میلیون متر مکعب آب حفظ شده است. وی افزود: اهداف تعیین شده شرکت در سال 96 ،تعیین تکلیف 300 حلقه چاه و با 16 میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب را بوده است و در واقع می شود گفت: 128 حلقه چاه بیش از تکلیف قانونی انسداد بوده چیزی در حدود 47/12 میلیون متر مکعب بیش از تکلیف قانونی صرفه جویی شده است.
مهندس مهانفر گفت: از 20 فروردین 97 تا پایان فروردین بیش از 76 حلقه چاه که عمده آن درشهرستان خدابنده و حوزه سجاسرود و چاه های عمیق بودند مسدود شده که در این موضوع هم 6.15 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شده است.